Aktier: Små plusser på amerikanske børser

Det er fredag bogstaveligt talt tid til at gøre regnskabet op for en lang række amerikanske selskaber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og det er en blandet omgang, som lader til at skabe anelse usikkerhed, men trods alt også en let positiv stemning blandt investorerne.

Der er stigninger på det amerikanske aktiemarked, hvor de tre toneangivende aktieindeks, S & amp;P 500, Nasdaq og Dow Jones, løftes med mellem 0,1 og 0,4 pct. kort efter børsernes åbning fredag.

Blandt de amerikanske koncerner, der har fremlagt regnskab forud for børsåbningerne fredag, er General Electric. Industrikonglomerat kommer ud af tredje kvartal med en indtjening, der er højere end ventet på trods af, at salget var lavere end forudset.

General Electric-aktien stiger med 2,4 pct. til 28,70 dollar kort efter de amerikanske markeders åbning på ugens sidste hverdag.

Også et andet industrikonglomerat - nemlig Honeywell - klarede kvartalet blandet. Godt nok kom Honeywell ud af tredje kvartal med en skuffende omsætning, men koncernen lykkedes med at øge sine marginer, hvilket gjorde, at indtjeningen overraskede positivt.

Honeywell-aktien går 0,5 pct. frem til 98,58 dollar.

Verdens næststørste mineselskab, Rio Tinto, har rapporteret en stigning i jernmalmproduktionen på 12 pct. i tredje kvartal i forhold til samme periode året før.

Rio Tintos aktie falder med 0,1 pct. til 39,21 dollar.

Den amerikanske fastfoodkæde Yum, der står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, har udnævnt Keith Meister, der er en såkaldt aktivistinvestor, til medlem af selskabets bestyrelse. Han har talt for, at selskabet skulle udskille sine aktiviteter i Kina.

Aktien løftes med 1 pct. til 69,27 dollar.

Et kvarter før de amerikanske børsers åbning kom der et enkelt kombineret nøgletal fra USA. Det drejede sig om den amerikanske industriproduktion og kapacitetsudnyttelse i september. De viste, at den amerikanske industriproduktion faldt med 0,2 pct. i september, hvilket var nøjagtigt, hvad økonomerne havde ventet ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 77,5 pct. i september, hvilket var højere end ventet, idet økonomerne havde estimeret 77,3 pct. Måneden før var udnyttelsen 77,8 pct.

En halv time efter børsåbning offentliggøres kan markedets aktører desuden se frem til Michigan-tillidsindekset for oktober. Her venter økonomerne ifølge Bloomberg, at indekset går frem til 89,0 i oktober fra 87,2 måneden før.