Aktier: Små plusser i USA trods negative regnskaber

De amerikanske aktier er startet meget tæt på udgangspunktet i onsdagens handel, hvor der dog er tendens til let positiv fortegn - i øvrigt for anden handelsdag i træk.

Efter få minutters handel stiger S&P 500-indekset med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset handles stort set uændret, og Dow Jones-indekset stiger med 0,02 pct.

Fra regnskabsfronten er der efterhånden ved at være stille i USA, men fokus er der på Perrigo, der producerer og sælger receptfri medicin.

Selskabet kunne ikke leve op til konsensus i markedet i andet kvartal, og samtidig blev forventningerne til hele året skruet ned.

Perrigo omsatte for 1,48 mia. dollar i sit andet kvartal mod ventet 1,43 mia. dollar, men den justerede indtjening per aktie skuffede ved at lande på 1,93 dollar mod ventet 1,98 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Og generelt venter Perrigo ikke at være helt så god som tidligere antaget til at omsætte salgskronerne til indtjening resten af året. Derfor nedjusteres forventningerne til hele årets justerede indtjening per aktie til 6,85-7,15 dollar mod den tidligere forventning om 8,20-8,60 dollar. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet en indtjening på 8,19 dollar.

Og den ganske store nedjustering bliver da også modtaget hårdt i den indledende handel, hvor Perrigo dykker med 12,5 pct. til 83,20 dollar.

Heller ikke Michael Kors, der sælger ure, tasker og smykker, kunne leve op til markedets forventninger med sit regnskab onsdag - for første kvartal af regnskabsåret 2016/17.

Her var det dog særligt udsigterne, der faldt investorerne for brystet. I selve første kvartal tjente Michael Kors nemlig mere end ventet, men i andet kvartal venter selskabet en indtjening per aktie på 0,84-0,88 dollar mod estimeret 1,03 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Samtidig var det sammenlignelige salg en skuffelse. Michael Kors' omsætning i butikker, der har været åbne i mindst et år, faldt således med 7,6 pct. i kvartalet, hvilket var værre end det estimerede dyk på 4,6 pct.

Michael Kors-aktien falder med 2,6 pct. til 48,80 dollar fra start.