Aktier: Små plusser fra start efter tunge fredagsfald

Humøret omkring det amerikanske aktiemarked er steget i løbet af eftermiddagen, og fra start stiger de toneangivende indeks en smule, selv om handlen med futures havde indikeret tilbagefald for anden dag i træk.

Læs mere
Fold sammen

Fredag blev tilbagetoget udløst af en positiv arbejdsmarkedsrapport for februar, der umiddelbart har øget forventningen i markedet om, at der venter en snarlig renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fordi økonomien efterhånden er helt parat til at stå på egne ben.
Det sendte de tre toneangivende indeks ned med mere end 1 pct., men mandag samles der igen lidt aktier op. S&P 500, Nasdaq og Dow Jones stiger alle med 0,1-0,2 pct. i den tidlige handel.

Bilproducenten General Motors har løst en aktionærstrid ved at love at tilbagekøbe aktier for 5 mia. dollar frem til udgangen af 2016. Til gengæld afstår aktionæraktivist Harry J. Wilson fra at kræve plads i General Motors' bestyrelse.
Wilson, der samarbejdede med fire hedgefonde med lige over 2 pct. af aktiekapitalen, havde oprindeligt krævet sæde i bestyrelsen samt et tilbagekøbsprogram på 8 mia. dollar. Med tilbagekøbet er striden mellem General Motors og Wilson endt i et kompromis.

GM-aktien stiger med 1,7 pct. til 37,48 dollar fra start.

Aluminiumsproducenten Alcoa falder med 4,6 pct. til 13,81 dollar i den tidlige handel efter at have indgået en milliardhandel med RTI International, som førstnævnte overtager for 1,5 mia. dollar inklusive gæld.
Købet gennemføres ved et aktiebytte, hvor RTI's aktionærer modtager 2,8315 aktier i Alcoa for hver aktie, de ejer i RTI. Det svarer til en præmie på 50 pct. i forhold RTI's slutkurs fredag.
RTI-aktien stiger med 40,1 pct. til 38,22 dollar fra start.

Handelsplatformen Amazon.com falder med 0,9 pct. til 376,73 dollar, efter at finanshuset Suntrust har pillet glansen af aktien ved at sænke sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "køb".