Aktier: Små plusser efter ellers rød start på dagen

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier viser gode takter mandag middag, efter at markedet ellers havde startet dagen i rødt som følge af bekymringer om de kinesiske aktier.

- De kinesiske aktiemarkeder er berygtede for at levere volatilitet for investorerne, som er blevet vænnet til perioder med op- og nedture, siger Rebecca O´Keeffe, investeringschef hos Interactive Investor, til Marketwatch.

Bekymringerne er dog blevet fejet af bordet mandag middag, hvor Stoxx Europe 600-indekset ligger 0,14 pct. højere trods et mindre fald i gruppen af selskaber inden for basale råvarer.

På det britiske marked ligger FTSE 100-indekset til en stigning på 0,3 pct. anført af Easyjet med en stigning på 2,1 pct. efter et par positive aktieanalyser af selskabet.

Derudover stiger forsikringsselskabet Aviva 1,6 pct., efter skriverier i Sunday Times om at selskabet har planer om at bruge mere end 1 mia. pund på tilbagekøb af egne aktier.

Der er ligeledes rift om aktien i det britiske onlinesupermarked Ocado, i kølvandet af beretninger fra svenske Icanyheter om at selskabet er ved at etablere et samarbejde med den svenske supermarkedskæde ICA.

Mediet fortæller ikke, hvor informationen om samarbejdet stammer fra, men i kølvandet af rygterne stiger aktien 5,9 pct. til 252,80 pence. En talsperson fra både ICA og Ocado har afvist at kommentere rygterne om et samarbejde over for Bloomberg.

I Frankfurt kan det ledende indeks, DAX, notere en stigning på 0,2 pct. understøttet af Commerzbank med en stigning på 1,2 pct. Det tyske forsikringsselskab Allianz har tilbudt at købe de resterende aktier i Euler Hermes Group, der er børsnoteret i Frankrig og verdens største inden for kreditforsikring.

Allianz tilbyder ifølge Bloomberg News 122 euro per aktie, hvilket svarer til en præmie på næsten 21 pct. sammenlignet med slutkursen på Euler Hermes fredag på 101,05 euro.

Derfor stiger aktien i Euler Hermes Group i Paris også med 20,6 pct. til 121,90 euro. Allianz ligger næsten uændret.

/ritzau/FINANS