Aktier: Små fald vendt til beskedne stigninger

Stemningen omkring de europæiske aktier er vendt på en tallerken over middag mandag, hvor der pludselig er stigninger at spore blandt størstedelen af de toneangivende indeks på kontinentet.

Foto: JASON LEE.
Læs mere
Fold sammen

Ugen blev ellers indledt med faldende kurser fra start mandag, men først på eftermiddagen har optimismen fået overtaget i takt med, at der er også er rentestigninger at spore på obligationsmarkederne.

Omsætningen er dog fortsat lav, mens investorerne kigger frem mod den regnskabssæson for tredje kvartal, der nu for alvor bliver taget hul på i de kommende uger.

FTSE 100-indekset i London stiger 0,2 pct., mens CAC 40 i Paris løftes 0,3 pct., og DAX-indekset i Frankfurt stiger 0,5 pct. Stoxx 600-indekset løftes samtidig 0,1 pct.

Blandt enkeltaktierne er der fokus til luftfartsselskabet Air France-KLM, der har leveret trafiktal for september.

Antallet af passagerer hos Air France-KLM steg med 2,8 pct. til 8,5 mio. i årets niende måned. Trafikvæksten målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) steg 0,9 pct., mens belægningsgraden - den såkaldte kabinefaktor - faldt med 1,0 pct.point til 86,3 pct.

Air France-KLM-aktien stiger 0,5 pct. til 4,73 euro.

Knap så godt går det for franske Ingenico, der laver betalingsterminaler til blandt andet Nets. Selskabet har fået sænket sin anbefaling hos den britiske storbank Barclays, der nu anbefaler "ligevægt" mod tidligere "overvægt".

Samtidig er kursmålet for aktien blevet skåret med 33 pct. til 80 euro. Ingenico falder 3,4 pct. til 70,35 euro på børsen i Paris.