Aktier: Små fald præger åbningen

Det går let ned ad bakke på det amerikanske aktiemarked mandag efter pæne stigninger i slutningen af sidste uge.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR

Onsdagens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank vendte i sidste uge stemningen til det positive og sendte efter stigninger onsdag, torsdag og fredag aktierne tilbage i positivt territorium for indeværende år målt på S&P 500-indekset.

Mandag siver S&P 500-indekset imidlertid 0,1 pct. fra åbningen, således at årets fremgang reduceres til 0,2 pct.

- Investorerne puster ud efter de store stigninger. Aktierne vil formentlig bevæge sig sidelæns i de næste få dage, mens markedet venter på nye tal fra jobmarkedet og fra virksomhederne, da de data, vi har fået på det seneste, ikke har været særligt gode, siger Heinz-Gerd Sonnenschein, aktiestrateg i Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

Apple er blandt de selskaber, der træder vande. Aktien ligger 0,6 pct. højere, inden selskabet senere mandag ventes at præsentere en mindre og billigere iPhone, en iPad samt tilføjelser til armbåndsuret Apple Watch.

Det amerikanske medicinalselskab Valeant gør et lille comeback og stiger 4,9 pct. fra åbningen efter at have meldt om et forestående chefskifte.

Den nuværende topchef, Mike Pearson, bliver dog på sin post, til der er fundet en afløser. Fremgangen og chefskiftet kommer, efter at aktien i Valeant i sidste uge blev mere end halveret i værdi i kølvandet af en nedjustering.

Blandt de mindre selskaber stiger malingproducenten Valspar med næsten 25 pct., efter at Sherwin-Williams har budt 9,3 mia. dollar for virksomheden. Sherwin-Williams falder derimod 0,7 pct.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide har mandag checket ind på børsen med en stigning på lige under 4 pct. efter nyt i budkrigen om hotelkæden. Et revideret købstilbud fra Marriott International anses nu for bedre end et bud fra et konsortium anført af Anbang Insurance Group, skriver Bloomberg.
Marriott-aktien falder med 1,3 pct.

Også det amerikanske konsulenthus IHS er præget af fusionsnyt. Aktien stiger med 0,4 pct. efter at have annonceret en fusion med britiske Markit.

Handlen er skruet sammen på den måde, at det "gamle" IHS kommer til at have 57 pct. af aktierne i det nye selskab, mens Markit-aktionærerne sidder på de resterende 43 pct.

/ritzau/FINANS