Aktier: Små fald på Wall Street op til påsken

Det amerikanske aktiemarked åbner med mindre fald onsdag før påske. Muligvis er faldende oliepriser baggrunden. Der er fald i olieprisen på små 2 pct. onsdag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel onsdag ligger S&P 500-indekset med et fald på 0,2 pct. i 2045,22. De tunge aktier i Dow Jones falder 0,3 pct. til 17.538,74, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset falder 0,1 pct. til 4815,12.

Af de tredive aktier i Dow Jones stiger otte, mens de resterende 22 falder.

Det største fald i Dow Jones oplever Nike, der efter børstid tirsdag rapporterede om salgsvækst på 8 pct. og en 20 pct. fremgang i nettooverskuddet. Investorerne havde dog håbet på mere, da aktien falder med 4,7 pct. til 61,88 dollar.

Også overskuddet var ellers bedre end ventet af analytikere adspurgt af Bloomberg News. Det samme var ordrebogen.

General Mills, der sælger fødevarer såsom morgenmadsproduktet Cheerios, kom ud af tredje kvartal bedre end ventet. Det fremgår af selskabets regnskab, som blev offentliggjort onsdag inden børsåbning. Overskuddet per aktie blev på 65 cent mod ventet 62 cent ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Forventningerne blev fastholdt.


General Mills falder 0,2 pct. til 60,63 dollar, men er siden nytår steget 5,2 pct.


Den amerikanske regnskabssæson er endnu ikke rigtig begyndt. Alcoa skyder den i gang 11. april. Analytikere venter ifølge Bloomberg News, at overskuddet i S&P 500-selskaberne falder 9,4 pct. i kvartalet. For to måneder siden var det skøn et mere beskedent fald på 2,5 pct. ifølge nyhedsbureauet.

Der handles torsdag i USA, mens der er lukket for aktiehandel fredag.

/ritzau/FINANS