Aktier: Små fald kan præge markedet efter fyring af FBI-chef

Der er udsigt til små fald på det amerikanske aktiemarked onsdag.

Investorerne skal forsøge at fordøje den seneste udvikling på den politiske scene, hvor Donald Trump har fyret FBI's direktør, hvilket har sået tvivl om præsidentens evne til at få gennemført en skattereform.

Omkring en time før åbningen er der udsigt til små fald på 0-0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones. Det viser handlen med futures, der giver investorerne mulighed for at spekulere i fremtidige indeksniveauer.

Bag sig har investorerne en fyring af FBI-direktør James Comey, som Donald Trump har valgt at sige farvel til som følge af håndteringen af sagen om Hillary Clintons brug af en privat e-mail som udenrigsminister.

Fyringen blev offentliggjort sent tirsdag og gav lidt dønninger på finansmarkederne, som frygter, at den politiske uro kan svække mulighederne for en skattereform. Onsdag eftermiddag ser der ud til at være faldet lidt mere ro på igen.

- Bevægelserne viser, at markederne stadig er forsigtige med en uforudsigelig præsident, skriver analytiker Richard Perry fra børsmægleren Hantec Markets i en analyse ifølge Marketwatch.

Før åbningen af aktiemarkedet har der været regnskab fra restaurantkæden Wendy's, som kom ud af første kvartal med et overskud på 22,3 mio. dollar.

Målt på indtjeningen per aktie svarer det til 0,09 dollar, hvilket overgik analytikernes forventning på 0,08 dollar. Aktien stiger 3,6 pct. i formarkedet.

Efter børslukningen vil der være regnskab fra selskabet bag Snapchat, som blev børsnoteret tidligere i år.

Det har indtil videre givet et afkast på cirka 37 pct., hvis man købte aktier i forbindelse med debuten på børsen. Aktien dykker 0,3 pct. i formarkedet.

Der vil også være tal fra mediekoncernen 21st Century Fox. Aktien falder 0,6 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS