Aktier: Små fald i vente på Wall Street fra start

Efter fredagens store kursfald er der mandag udsigt til en åbning med moderate fald. Tidligere på dagen indikerede futures et større fald, men de har siden rettet sig og indikerer en halv time før åbningen blot fald i størrelsesordenen 0,2-0,3 pct.

Læs mere
Fold sammen

Fredag havde investorerne travlt ved udgangen, hvilket førte til et fald i S&P 500-indekset på 2,5 pct. til 2127,81. Det var første gang siden 8. juli, at indekset bevægede sig mere end 1 pct. Dow Jones faldt desuden 2,1 pct. til 18.085,45, og Nasdaq-papirerne, der onsdag satte rekord, sluttede dagen godt 2,5 pct. lavere i 5125,91.

Det var sandsynligheden for en snarlig amerikansk renteforhøjelse, der fredag satte gang i aktieudsalget, hvilket mandag i øvrigt bredte sig til først de asiatiske markeder og siden de europæiske.

- Vi kommer tættere på en renteforhøjelse, og folk panikker igen. Jeg ser det her som endnu et af de udslag, der kommer, når markedet skal affinde sig med mindre stimulus, siger Kully Samra, der arbejder med kapitalforvaltning hos Charles Schwab i London, til Bloomberg News.

De olierelaterede aktier kan komme under pres, efter at prisen på en tønde af den amerikanske WTI-olie mandag er faldet yderligere 2 pct. til 45,00 dollar efter et fald fredag på 3,7 pct. I formarkedet er Marathon Oli faldet 1,7 pct., og Transocean ligger 1,9 pct. lavere.

Medicinalselskabet Perrigo er i formarkedet derimod steget 4,3 pct. efter nyheden om, at aktivist-investoren Starboard Value har annonceret en ny position på 4,6 pct. i aktien og ved samme lejlighed er kommet med sit bud på, hvad selskabet skal gøre for at realisere værdier til aktionærerne.