Aktier: Små fald i USA efter tvetydige regnskaber

Små men hovedsageligt negativ udsving prægede det amerikanske aktiemarked torsdag, hvor strømmen af regnskaber ikke viste nogen entydig tendens.

Læs mere
Fold sammen

Gode resultater fra medicinalgiganten Bristol-Myers Squibb og Dow Chemical blev ifølge Bloomberg News opvejet af svaghed i blandt andre transportkoncernen United Parcel Service. Også Ford havde det svært efter et kvartalsregnskab, der viste mere end en halvering af nettoresultatet.

På indeksniveau blev det til et fald i S&P 500 på 0,3 pct. til 2133,04. Nasdaq faldt 0,7 pct., og Dow Jones endte 0,2 pct. lavere.

- Det ser ud til, at vi er slået ind på et mønster, hvor der holdes igen. Regnskaberne involverer skuffelser, nogle slår forventningerne, men det kommer ikke noget, der kan skabe et positivt momentum, siger Mark Heppenstall, der er investeringsansvarlig i Penn Mutual Asset Management til Bloomberg News.

Medicinalgigant Bristol-Myers Squibb steg dog 5,4 pct. efter en opjustering af forventningerne på baggrund af et fremgangsrigt tredje kvartal. Omsætningen steg med 21 pct. til lige over 4,9 mia. dollar fra 4069 mio. dollar året før. Samtidig blev det justerede resultatet per aktie mere end fordoblet til 0,77 dollar.

Dow Chermical, der er på vej til at blive lagt sammen med Dupont i en fusion til 130 mia. dollar, nåede en omsætning på 12,5 mia. dollar i kvartalet mod ventet 12,0 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Kemigigantens aktie steg 1,5 pct.

Blandt de negative annoncerede United Parcel Service en investering i nye fly til en værdi af 5,3 mia. dollar, og der var tale om en investering, der ikke umiddelbart faldt i god jord blandt enkelte analytikere. Aktien faldt med 0,5 pct.

Også Ford måtte se aktien falde, efter kvartalsregnskabet viste et fald i nettooverskuddet til 957 mio. dollar fra 2,19 mia. dollar i samme periode sidste år. Investorerne takserede regnskabet til et fald på 1,2 pct.

/ritzau/FINANS