Aktier: Små fald i sigte i USA efter flot tirsdag

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier er kørt i stilling til en let negativ åbning onsdag, efter at tirsdagens handel bragte pæne stigninger til de tre toneangivende indeks i USA.

Onsdag indikerer futures en negativ start i niveauet 0,1-0,2 pct. for de tre store indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

De amerikanske investorer har ingen nøgletal at forholde sig til onsdag, men til gengæld drysser der fortsat enkelte årsregnskaber ind, og her er der positive momenter.

Et af dem er onsdag kommet fra sodavandsproducenten Pepsico, og selskabet bag blandt andet Pepsi, Mirinda, Mountain Dew og Gatorade leverede over forventning på bundlinjen.

Pepsico realiserede således en kerneindtjening før særlige poster på 1,12 dollar per aktie mod ventet 1,08 dollar per aktie blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For 2015 venter den amerikanske koncern en vækst på 7 pct. i kerneindtjeningen per aktie i forhold til resultatet i 2014, hvor det lød på 4,63 dollar per aktie.

Desuden varsler Pepsi, at det i løbet af 2015 vil sende 8,5-9 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form af udbytter og aktietilbagekøbsprogrammer. Det fejrer investorerne ved at sende aktien op med 2,4 pct. til 100,30 dollar i formarkedet.

Også mediekæmpen Time Warner har afleveret tal for fjerde kvartal, og her var indtjeningen en positiv overraskelse, selv om filmselskabet Warner Bros. skuffede på indtægtssiden, og Time Warner måtte tage store nedskrivninger i tv-netværket Turner.

Time Warner tjente 0,98 dollar per aktie, når man måler på det justerede resultat, men ville have leveret et overskud på 1,14 dollar per aktie, hvis ikke det var for nedskrivningerne i Turner samt visse andre særlige poster.

Forventningerne til overskuddet var til gengæld kun sat til 0,93 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' estimater. Time Warner-aktien stiger med 0,4 pct. til 81,10 dollar i formarkedet.

Teknologigiganten Apple satte tirsdag en fed streg under sin status som verdens mest værdifulde selskab, da Apple som det første amerikanske selskab nogensinde rundede en markedsværdi på 700 mia. dollar. Aktien steg tirsdag med 1,9 pct. til 122,02 dollar, og dermed voksede markedsværdien til godt 710 mia. dollar.

I 2015 er aktien steget med 10,5 pct., og fremgangen ser ikke ud til at være helt ovre endnu. Apple stiger med 0,4 pct. til 122,54 dollar i formarkedet.