Aktier: Små fald i sigte - fortsat fokus på Novo

At dømme efter futures kommer de europæiske aktiebørser mandag til at åbne med beherskede fald. De amerikanske børser sluttede fredag tæt på niveauet ved dansk børslukketid, og på de asiatiske børser har der mandag været en blandet udvikling.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

Mandag morgen kom der tyske tal for fabriksordreindgang, som viste sig at være faldet med 0,1 pct. på månedsbasis i januar mod et ventet fald ifølge Bloomberg News på 0,3 pct. Kl. 9 kommer der danske tal for industriproduktion, men bortset fra det er dagen uden nævneværdige nøgletal.

Ugens store begivenhed er torsdagens møde i Den Europæiske Centralbank, som ved den lejlighed ventes at sænke renten yderligere og desuden formentlig vil komme med flere tiltag for at sparke gang i inflationen.

Den tyske Dax-future er mandag morgen faldet 0,3 pct., efter at det tyske eliteindeks fredag lukkede 0,7 pct. højere i kølvandet af opløftende tal for beskæftigelsesudviklingen i USA. Herhjemme steg C20 Cap-indekset 1,4 pct. til 1014,66 anført primært af Novo Nordisk med en stigning på 6,5 pct. til 379,60 kr.
Novo vil fortsat være i fokus mandag efter præsentationen af positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza, hvilket kan være med til at booste salget på den lange bane.

Efter præsentationen har finanshuset Mainfirst løftet anbefalingen af Novo Nordisk-aktien til ”neutral” fra ”underperform”, mens kursmålet samtidig bliver hævet med 40 kr. til 375 kr., viser data fra Bloomberg. Omvendt har Morningstar sænket sin anbefaling af Novo-aktien til "hold" fra "køb".

A.P. Møller-Mærsk kan blive påvirket af ny avancement for oliepriserne. Mandag morgen er prisen på en tønde Brent-olie steget 1,3 pct. til 39,35 dollar efter en stigning fredag på 4,5 pct. Oliepriserne er dermed steget seks dage i træk. Der er endvidere kommet regnskab fra shipping-konkurrenten Orient Overseas, som melder om udfordrende markedsbetingelser i starten af 2016.

Mærsks B-aktie steg fredag 1,9 pct. til 9540 kr.

Bavarian Nordic kommer mandag med regnskab for fjerde kvartal og dermed for hele regnskabsåret 2015. Biotekselskabet venter for hele 2015 en omsætning omkring 1000 mio. kr. samt et nulresultat af primær drift. Biotekselskabets aktie steg fredag 0,4 pct. til 289,50 kr.
G4S, der steg 1,4 pct. til 21,00 kr., har fået hævet anbefalingen hos det norske finanshus ABG Sundal Collier til ”hold” fra ”sælg”. Kursmålet er dog sænket til 23,00 kr. fra 26,50 kr., fremgår det af data fra Bloomberg.

William Demant Holding har omvendt fået løftet sit kursmål hos storbanken HSBC med 15 kr. til 565 kr., viser data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat ”reducer”. Også britiske Barclays har hævet sit kursmål for WDH-aktien, der nu lyder på 593 kr. mod tidligere 555 kr. Anbefalingen er fortsat den neutrale ”equal weight”. Aktien faldt 1,0 pct. til 605,00 kr.

Genmab får på grund af et godt årsregnskab, konservative forventninger og biotekselskabets kræftmiddel Darzalex ”en klokkeklar købsanbefaling” og et kursmål på op til 1650 kr. hos Økonomisk Ugebrev Formue. Det kan give opmærksomhed om aktien i den indledende handel. Fredag faldt den 1,4 pct. til 820,00 kr.

/ritzau/FINANS