Aktier: Små fald fra start i afventende marked

Flere af de amerikanske aktiemarkeder er onsdag startet med at falde, hvilket strider i mod indikationerne fra futures op til markedsåbningen, som ellers havde peget mod en åbning med små plusser.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter handelsstart på Wall Street falder S&P 500-indekset med 0,1 pct., hvilket også er tilfældet med Dow Jones-indekset. Det teknologitunge Nasdaq-indeks indleder med en flad udvikling.

De relativt beskedne udsving har primært at gøre med den afventende holdning, der er blandt investorerne frem mod weekendens årlige møde for centralbankchefer i Jackson Hole i USA.

Her vil chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, fredag holde en meget imødeset tale, hvor hun blandt andet skal samle trådene efter de mange og til tider modstridende meldinger om det fremtidige renteniveau fra centralbankens topfolk over de seneste uger.

- Yellens kommentarer er i fokus. Hun kan meget vel sende et signal om, at der vil være en renteforhøjelse til næste måned, vurderer Daniel Weston, der er investeringschef hos Aimed Capital i Tyskland, over for Bloomberg News.

- Men det bør ikke ændre ved aktiernes solide niveauer, fordi sådan en lille opadgående ændring i den ledende rente vil ikke gøre markant indhug i selskabernes indtjening, fortsætter han.

Blandt de amerikanske selskaber er der onsdag småt med nyheder. Dog har Intuit, der leverer bogføringssoftware til mindre selskaber, skuffet markedet med sine forventninger til salget i sit første kvartal af sit skæve regnskabsår. Intuit-aktien falder med 3,8 pct. til 109,51 dollar.

Derudover har modetøjsforhandleren Express sænket sine langsigtede forventninger til indtjeningen, idet selskabet har noteret et skuffende salg i løbet af andet kvartal. Express-aktien dykker med 22,7 pct. til 12,39 dollar.

Desuden kan det nævnes, at computergiganten Hewlett-Packard kommer med regnskab for tredje kvartal efter onsdagens børslukning. Hewlett-Packard-aktien starter med at stige 0,3 pct. til 21,99 dollar.

/ritzau/FINANS