Aktier: Små fald fra start i afventende amerikansk marked

Det amerikanske aktiemarked har taget hul på tirsdagens handel med en relativt flad start, hvilket også var blevet indikeret op til åbning af aktiefutures for de tre ledende indeks.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Ved markedsåbning ligger S&P 500-indekset 0,1 pct. lavere, mens både Dow Jones-indekset og Nasdaq-indekset ligeledes går tilbage med 0,1 pct. Det følger efter en mandag, hvor de tre indeks alle sluttede med fald på 0,9 pct.

Op til tirsdagens handelsstart har det helt store samtaleemne på begge sider af Atlanterhavet været den første af tre direkte tv-dueller mellem Hillary Clinton og Donald Trump, der er de amerikanske præsidentkandidater for henholdsvis Demokraterne og Republikanerne.

Natten til tirsdag krydsede de således klinger for første gang på direkte tv, hvor millioner af seere verden over fulgte med. Siden har den generelle reaktion været, at det var Hillary Clinton, som trak det længste strå i den første tv-duel.

- Hillary kom bedre ud af debatten, end Trump gjorde. Men det var også, hvad de fleste havde forventet, ligesom konsensus siger, at hun vinder samtlige tre tv-dueller, siger Jasper Lawler, der er analytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

- Havde Trump klaret sig bedre, så ville vi nok se et større tilbagefald i markedet. Men markederne har endnu ikke fuldt ud afskrevet en sejr til Trump, som også ville kunne chokere markederne, tilføjer han.

Blandt de amerikanske selskaber er der blandt andet fokus på energiselskabet Rice Energy, som falder med 7,1 pct., efter at skifergasproducenten ifølge Bloomberg News har fået accepteret en overtagelse af Vantage Energy for omkring 2 mia. dollar.

Der bliver også kigget mod Kite Pharma, som stiger med 11,4 pct., efter at en foreløbig undersøgelse ifølge Bloomberg News har været succesfuld og øget farmaselskabets chancer for at blive den første på markedet med en ny behandling til lymfekræft.

Desuden kommer sportsgiganten Nike natten til onsdag med regnskab for første kvartal 2016/17, hvor der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventes en stigning i omsætningen på 5,4 pct. til 8,87 mia. dollar og en indtjening per aktie på 0,56 dollar. I tirsdagens handel er Nike-aktien startet 0,5 pct. lavere.