Aktier: Slutter ugen med amerikanske stigninger

Det amerikanske aktiemarked starter ugens sidste dag med plusser udløst af, at den amerikanske kongres torsdag indgik en toårig budgetaftale.

Læs mere
Fold sammen

Fra start stiger S&P 500 med 0,2 pct, teknologitunge Nasdaq med 0,4 pct. og Dow Jones med 0,1 pct.

Den amerikanske kongres' evne til at gennemføre politik, der kan give en stabil finanspolitik i verdens største økonomi, har været begrænset i år - og har været årsag til stor uro på finansmarkederne.

- Vi kan se en smule stabilisering i markederne efter flere dages svaghed. Budgetaftalen er godt nyt for amerikanske aktier. Den fjerner risikoen for endnu en nedlukning af staten. Markedet har samtidig vist svaghed på uroen om, hvorvidt centralbanken vil neddrosle stimulussen. Hvis den ikke gør det, så kan vi se stigninger, siger Veronica Pechlaner, investeringschef hos Ashburton Jersey, til Bloomberg News.

Adobe, der er kendt for programmer som Photoshop, Adobe Reader og InDesign, stiger med 9,7 pct. til 59,25 dollar. Det sker, efter at selskabet har fortalt, at man har fået 402.000 kunder til sin Creative Cloud-produktpakke i sit fjerde kvartal. Det var noget mere, end UBS og MacQuarie havde estimeret ifølge Bloomberg News.

Det er vigtigt for softwareselskaberne at få deres kunder over på deres online-baserede løsninger, da det blandt andet giver muligheden for at stoppe piratkopiering og, som set med flere nye Microsoft-produkter, at tage en årlig leje for et stykke software i stedet for at sælge det én gang.

Texas Industries stiger hele 13,3 pct. til 66,3 dollar efter rygter om, at selskabet er i dialog med Citigroup om at finde en køber. Holcim og amerikanske Vulcan nævnes som potentielle aftagere af cement-producenten.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk