Aktier: Slut på rekordrække - S&P ned for tredje dag i træk

De amerikanske aktier lukkede med kursfald tirsdag, hvor et rekyl i teknologisektoren efter de seneste dages tab løb tør for damp, mens investorerne vurderede, hvordan den republikanske skattereform vil påvirke virksomhedernes indtjening.

De amerikanske aktier lukkede med kursfald tirsdag, hvor et rekyl i teknologisektoren efter de seneste dages tab løb tør for damp, mens investorerne vurderede, hvordan den republikanske skattereform vil påvirke virksomhedernes indtjening. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed var det slut med rekorderne på Wall Street, hvor S&P 500 endte i rødt for tredje dag i træk, hvilket ikke er sket siden begyndelsen af august. Det brede indeks faldt 0,4 pct. til 2629,57.

Dow Jones-indekset sluttede også med tab efter en perlerække af rekorder. Det traditionsrige indeks lukkede med et minus på 0,5 pct. i 24.180,64, mens Nasdaq-indekset endte som dagens mindst ringe præsterende efter et dyk på 0,2 pct. til 6762,21.

Onsdag morgen forsætter investorerne i Asien i det negative spor fra USA. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med tab på 0,2-0,4 pct.

Skattereformen, som blev vedtaget i Senatet lørdag, viser sig at omfatte en sidste-øjebliks ændring, idet virksomhedernes alternative minimumskat, kaldet AMT, der oprindeligt var fjernet i aftalen, stadig indgår.

Det sætter Senatets republikanere på kollisionskurs med versionen fra Repræsentanternes Hus, idet minimumsskatten her fjernes. Og husets republikanerne kræver, at afgiften elimineres i den endelige lovgivning, da den i modsat fald kan fjerne effekten af skattelettelserne for især teknologivirksomheder.

»Vurderingen er stadig, at skattereformen vil blive gennemført, og vi vil få en skatteprocent på 20 pct. Det vil øge indtjeningen betydeligt,« siger investeringsstrateg Lindsey Bell fra CFRA Research til Reuters.

Gennemføres nedsættelsen af skatteniveauet, vil det øge S&P 500-virksomhedernes indtjening næste år med 9 pct.

KUN IT KLAREDE FRISAG

Kun teknologisektoren klarede sig uden de store skrammer tirsdag. Segmentet steg 0,2 pct. i S&P 500-sammenhæng med plusser i Microsoft, Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, på omkring 0,7 pct.

Dagens bundskrabere var telesektoren, forsyningsselskaberne og industrisegmentet, der ellers har stået til store gevinster i de seneste dage. Telesektoren faldt 1,8 pct., forsyningsselskaberne dykkede 1,2 pct., og industrigruppen lukkede med et minus på 0,9 pct.

Blandt enkeltaktierne var der igen fokus på 21st Century Fox og Walt Disney. Disney forhandler om overtagelse af størstedelen af Fox' aktiviteter, men den rivaliserende bejler, Comcast Corp, lurer stadig i baggrunden. Disney-aktien faldt 2,7 pct., og Comcast faldt 2,0 pct., mens Fox klarede sig med et minus på 0,3 pct.

McDonalds fik et skulderklap af finanshuset Jefferies, der opgraderede aktien til »køb«, hvilket sendte burgeraktien 1,4 pct. op.

Novo Nordisk, der også er noteret i USA, fik de amerikanske myndigheders godkendelse af væksthåbet Semaglutid, der skal markedsføres under navnet Ozempic. Godkendelsen kom efter dansk børslukketid, men mange investorer havde forventet blåstemplingen, og reaktionen var yderst begrænset.

Novo Nordisk ADR' lukkede med et fald på 0,7 pct. til 50,70 dollar i New York. Med en dollarkurs onsdag morgen på 6,2910 kr. svarer det til 318,95 kr. Aktien lukkede i 318 kr. i København tirsdag.

/ritzau/FINANS