Aktier: Skyder op fra start med kurs mod lukkerekord

Det danske aktiemarked har taget hul på onsdagen ved at stige, og stort set det samme billede tegner sig ude i resten af Europa, hvor det tyske Dax-indeks dog tager en mindre dukkert på 0,2 pct. kort efter morgenstundens åbning.

Herhjemme stiger det ledende C20 Cap-indeks med 0,1 pct. til 1032,34 efter 10 minutters handel. Dermed er indekset godt på vej til at sætte endnu en lukkerekord, hvor den seneste fandt sted mandag med et lukkeniveau på 1031,10. Det var samtidig årets 29. lukkerekord.

På den danske selskabsfront bliver der blandt andet kigget mod A.P. Møller-Mærsk, der har fået indledt dækning af analytikerne hos den japanske storbank Nomura med anbefalingen ”reducer”. Samtidig fastsættes kursmålet til 10.800 kr.

Finans-kollegaen Jefferies ser anderledes på Mærsk-aktien og har løftet anbefalingen til ”køb” fra ”underperform”.

Den opløftende vurdering kommer, efter at Maersk Line tirsdag gjorde det klart, at bestræbelserne på at øge raterne på containerfragt fra Fjernøsten til Europa vil fortsætte. Containerrederiet meldte om en rateforøgelse på 1000 dollar pr. teu fra 1. august.

B-aktien i Mærsk stiger 0,8 pct. til 12.000 kr.

Blækket har svært ved at nå at blive tørt i ordrebøgerne hos Vestas, der meldes til at have vundet en ny ordre på 148,5 megawatt (MW) til et projekt udviklet af tyske Energie Baden-Wuerttemberg (EnBW). Det oplyste EnBW tirsdag, mens det danske selskab endnu ikke har bekræftet ordren.

Vindmølleproducenten skal forsyne det tyske selskab med 45 af den danske vindmøllekoncerns V 126 3,3-megawatt turbiner til vindmøllefarme, som EnBW planlægger at udvikle i Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Brandenburg i 2016 og 2017.

Vestas stiger 0,7 pct. til 370 kr.

GN Store Nord kan glæde sig over, at selskabets høreapparatdivision, GN Resound, har fastholdt den betydelige markedsandel i den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Aktien i GN Store Nord stiger 0,4 pct. til 145 kr.

Novo Nordisk er ifølge Dagbladet Børsen klart i front i den nye lægemiddelklasse GLP-1. Og den position har koncernen ikke tænkt sig at slippe grebet om, lyder det.

Medicinalselskabets aktie stiger 0,1 pct. til 393,80 kr.

De amerikanske storbanker har startet regnskabssæsonen med gode resultater. Det kan smitte af på blandt andre Danske Bank, der stiger 0,2 pct. til 205,10 kr. Samtidig går branchekollegaen Nordea, der er regnskabsaktuel torsdag, frem med 0,5 pct. til 88,40 kr.

Transportkoncernen DSV har fået indledt dækning af analytikerne hos Nomura. Den japanske storbank starter med anbefalingen ”køb” og sætter kursmålet til 260 kr.

DSV stiger 0,4 pct. til 232,40 kr.

FLSmidth ser ud til at kunne ryste den værste kinesiske uro af sig, efter at overraskende gode BNP-data fra Kina onsdag morgen tyder på en positiv vending i såvel industriproduktionen som i hele vækstbilledet.

Ingeniørkoncernens aktie stiger 0,4 pct. til 318,10 kr.

Uden for C20-regi har Bavarian Nordic meddelt, at Oxford Vaccines Group er gået i gang med et fase 2 klinisk forsøg med prime-boost forsøgsvaccinen mod ebola, der kombinerer det danske selskabs MVA-BN vaccine med en anden vaccine fra Janssen Pharmaceutical Companies.

De første frivillige har modtaget den første vaccination, fremgår det af en meddelelse onsdag morgen.

Meddelelsen fra Bavarian Nordic er god på den måde, at det er positivt, at forsøgene med Ebola-vaccine går til næste fase. Det forklarer Torben Høyer, chefaktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans. Han understreger dog, at meddelelsen er helt som ventet.

Bavarian Nordic stiger på trods af dette 0,7 pct. til 340 kr.

Desuden har entreprenørkoncernen Per Aarsleff af Frederikshavn Havn fået tilsagn om, at havnen efter at have afholdt licitation med fire entreprenørfirmaer har til hensigt at indgå kontrakt med Per Aarsleff om udvidelse af havnen. Kontrakten ventes at have en samlet værdi på 500-600 mio. kr., skriver Per Aarsleff i en meddelelse til fondsbørsen.

Per Aarsleff stiger 2,2 pct. til 2398 kr.

/ritzau/FINANS