Aktier skyder i vejret efter græsk kapitulation

De europæiske aktiemarkeder skyder fredag i vejret i kølvandet af, at den græske premierminister Alexis Tsipras torsdag aften trak det gældsplagede land et skridt væk fra afgrunden ved at sende en reformpakke til eurogruppen.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Børshandlerne har fået humøret tilbage, efter at Grækenland sent torsdag afleverede et reformforslag, der til forveksling ligner det, som eurogruppen fremsatte i slutningen af juni.
Læs mere
Fold sammen

Aktiemarkederne rundt om i Europa er i strålende humør fredag formiddag. Efter godt en times handel er børserne i både Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien skudt i vejret med over 2 pct. Herhjemme har det danske eliteindeks også hægtet sig på den positive stemning med en stigning i C20 Cap-indekset på omkring 1,8 pct.

Børsmarkederne jubler over, at den græske premierminister Alexis Tsipras sent torsdag aften afleverede en 13 sider lang reformliste, som i det store hele minder meget om det udspil fra eurogruppen, der sidst i juni fik den græske delegation til at forlade forhandlingerne og udskrive folkeafstemning.

På trods af at over 60 pct. af befolkningen bakkede op om den græske afvisning af eurogruppens reformpakke ved folkeafstemningen søndag, skal Alexis Tspiras senere fredag bede det græske parlament om støtte til en lignende pakke.

Aktiemarkederne tolker det græske reformforslag som et stort skridt i den rigtige retning og reagerer derfor ved at sende aktierne i plus. Passerer forslaget det græske parlament senere fredag, vil aktiemarkederne med stor sandsynlighed flyve endnu højere.