Aktier: Skulderklap til eliteaktier kan fornægte sur stemning

Uden at indregne selskabsnyheder tegner det danske aktiemarked til at ville åbne med mindre fald i torsdagens handel. Men skulderklap til eksempelvis Dong Energy og A.P. Møller-Mærsk kan ændre det billede.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op til markedsåbningen har begge eliteaktier nemlig været under luppen hos analytikere i markedet, og det kan give dem et løft i torsdagens danske handel, som har mulighed for at blive den sjette handelsdag i streg med stigninger målt på det ledende C20 Cap-indeks.

Onsdag lukkede eliteindekset herhjemme 0,1 pct. højere til 1006,18, og derved sluttede det dagen noget bedre end de amerikanske indeks, som bakkede og på den måde blev sendt tilbage fra de rekordniveauer, der blev nået tirsdag.

Torsdag morgen er der ligeledes brede fald i Asien, men gennemgående for samtlige markeder er, at volumen er meget lav op til jul og nytår. Derfor skal der heller ikke de store udsving til at ændre på retningen.

Blandt de danske aktier blev Dong Energy onsdagens højdespringer i C20 Cap-indekset med en stigning på 5,0 pct. til 261 kr. Det fulgte, efter at energiselskabet havde opjusteret sine forventninger til 2016.

Derfor er aktien også værd at holde øje med torsdag, hvor det norske finanshus ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål for energiaktien til 275 kr. fra 255 kr., mens anbefalingen fortsat er ?hold?.

Også Mærsk, hvis B-aktie faldt 0,8 pct. til 11.360 kr., kan gå en god dag i møde. Fokus kommer der i hvert fald på aktien, efter at den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet sit kursmål for aktien til 14.000 kr. fra 12.700 kr.

Anbefalingen er stadig i positivt terræn på ?køb?. Kursmålet er det højeste blandt de analytikere, der er registreret hos Bloomberg News.

Betalingsselskabet Nets, der steg 1,7 pct. til 124,50 kr., får også positiv opmærksomhed fra analysefronten, idet Nordea har løftet sin anbefaling af aktien til ?køb? fra ?hold?. Kursmålet hedder fortsat 140 kr.

Slutteligt har transport- og logistikkoncernen DSV, som faldt 0,5 pct. til 310,10 kr., også været under lup hos Goldman Sachs, der har løftet kursmålet for aktien til 312 kr. fra 297 kr. Anbefalingen er fortsat ?neutral?.

/ritzau/FINANS