Aktier: Skuffer med fald fra start

De amerikanske aktiemarkeder har det alligevel ikke så godt torsdag eftermiddag. Kort efter åbningen ligger to af de tre toneangivende aktieindeks med fald, trods varsling af det modsatte i handlen med futures på de tre indeks godt en time før åbningen.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500 indeks faldet 0,3 pct., teknologiindekset Nasdaq falder 0,1 pct., og de tunge aktier i Dow Jones ligger under et 0,1 pct. lavere efter de første handler.

Onsdag lukkede indeksene med et marginalt fald til det brede S&P 500-indeks på 0,1 pct. til 2113,86 og dermed fortsat tæt på rekordhøjde, som blev nået, efter at centralbankchefen, Janet Yellen, hele to gange i Kongressen havde udtalt, at hverken inflation eller lønstigninger er af en sådan størrelse, at centralbanken behøver at have travlt med at hæve den amerikanske rente.

Op til åbningen fik markedet den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige fra USA, hvor der var ventet en tilgang på 290.000 ledige. Den faktiske stigning på 313.000 nye ledige var derfor en negativ overraskelse.

Nye inflationstal viste samtidigt, at de amerikanske forbrugerpriser faldt 0,1 pct. på årsbasis - præcist som ventet. Et fald på månedsbasis på 0,7 pct. var en kende over det ventede fald på 0,6 pct.

Opgørelsen over ordrer på varige goder i januar viste en stigning på 2,8 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde skudt på en stigning på 1,6 pct.

Selskabsspecifikt havde Salesforce.com bragt sig i fokus op til åbningen med en kursstigning på 11,2 pct. i formarkedet. Selskabet, der handler med software, har opjusteret sine salgsforventninger til regnskabsåret 2015/16 efter lanceringen af nye forretningsområder og langsigtede kunderelationer, og aktiemarkedet kvitterede med et kursløft 10,9 i de første handler.

Aktien i drillingsselskabet Transocean, der råder over verdens største flåde af borerigge, stiger 3,2 pct. i den indledende handel, efter at selskabet har rapporteret bedre end ventede kvartalsresultater som resultat af omkostningsbegrænsninger.