Aktier: Skuffende USA-tal bremsede europæisk optimisme

En indledningsvis optimistisk stemning på torsdagens europæiske aktiemarkeder blev frosset ned til mismod og udbredte indeksfald hen mod handlens slutning.

Læs mere
Fold sammen

Fra handelsstart var markederne opstemte efter kinesiske nøgletal for industriens forventninger, der ikke var så ringe som frygtet. Men det amerikanske ISM-industrindeks blev kun 50,2 mod ventet 50,6, og skuffelsen vendte udviklingen.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks sluttede dagen 0,4 pct. lavere i 346,30, og på de store europæiske aktiemarkeder faldt de toneangivende indeks 0,6 pct. for CAC40 i Paris, mens det tyske DAX-indeks faldt 1,5 pct. FTSE100-indekset i London steg 0,2 pct.

Energiaktierne lå i toppen Stoxx 600 med en samlet stigning på 1,6 pct., mens råvareindekset sluttede med et fald på 0,4 efter en stigning på 1,1 pct. tidligere på dagen.

I toppen af det europæiske marked steg portugisiske Banco Commercial 13,3 pct., efter at kreditvurderingsinstituttet S&P havde løftet udsigterne for banken fra "stabil" til "positiv".

På andenpladsen steg Tullow Oil 9,8 pct. foranlediget af tillid fra olieselskabets bankforbindelser, der efter en vurdering af selskabets oliereserver har valgt at fastholde det britiske selskabs kreditfaciliteter.

Franske Vallourec, det fremstiller rør og slanger til blandt andet bil-, olie- og luftfartsindustrien, steg 5,1 pct.

Omvendt faldt aktien i det hollandske kabel- og mobiltelefonselskab Altice 9,7 pct. efter oplysninger om, at selskabet vil sælge aktier for 1,8 mia. euro for at finansiere købet af amerikanske Cablevision Systems.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk