Aktier: Skuffende regnskaber trak hele markedet ned

Der var slut med stigningerne på Wall Street onsdag, hvor skuffende resultater fra underholdningskoncernen Walt Disney og stormagasinkæden Macys rejste tvivl om de amerikanske forbrugeres styrke.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset sluttede med et minus på 1,0 pct. i 2064,46. De tunge aktier i Dow Jones faldt 1,2 pct. til 17.711,12, og teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et fald på 1,0 pct. i 4760,69.

Torsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med stigninger på 0,1 pct.

- I betragtning af, at aktierne kun er omkring 3 pct. under "all-time high", og indtjeningsvæksten har skuffet, er papirerne prissat til perfektion og med en tynd fejlmargin. Vi er stadig nødt til at se indtjeningen accelerere i anden halvdel af i år, hvis aktierne skal kunne kravle højere, vurderer chefstrateg Terry Sandven fra US Bank Wealth Management i Minneapolis over for Bloomberg News.

KURSFALD i NI AF TI UNDERGRUPPER I S&P

Der var faldende kurser i hele ni ud af de ti undergrupper i S&P-indekset. Værst gik det ud over forbrugeraktierne, der faldt knap 2 pct. i kølvandet af et skuffende regnskab fra detailkæden Macy's, der satte spørgsmålstegn ved holdbarheden af det vigtige privatforbrug.

Macy's lagde fra med en nedjustering af forventningerne til hele året til en indtjening per aktie på 3,15-3,40 dollar mod tidligere ventet 3,80-3,90 dollar.

Investorerne kvitterede med at sende detailkædens aktie ned med over 15 pct., hvilket fik hele detailsektoren til at rastle ned.

I forvejen var stemningen noget trykket, efter et sløjt regnskab fra underholdnings- og mediekoncernen Walt Disney, der langt fra kunne leve op til analytikernes forventninger. Tirsdagens sene regnskabsskuffelse sendte aktien 4 pct. lavere.

De mange tvivlsomme regnskaber har betydet, at analytikere har reduceret deres estimater for et fald i første kvartals-overskuddene i S&P 500 til 7,4 pct. fra 9,5 pct. i begyndelsen af april.

AFLYST FUSION GAV KÆMPETAB

Fra opkøbs- og fusionsmarkedet var der også dårlige nyheder. Fusionen mellem Staples og Office Depot til en værdi af 6,3 mia. dollar er aflyst, efter at en distriktsdommer i Washington sent tirsdag fastslog, at de to selskaber kombineret ville komme til at stå for stærkt på markedet for kontorartikler.

Der bliver ikke tale om appel af afgørelsen, og den annullerede aftale gav kursfald i Staples faldet godt 18 pct., mens Office Depot raslede ned med lidt over 40 pct.

Fra it-sektoren var der medieskriverier om Google, der ifølge oplysningerne er under de amerikanske konkurrencemyndigheders lup. Mistanken går på misbrug af koncernens position på markedet for internetsøgninger. Aktien i Alphabet, der er moderselskab for Google, faldt 1,2 pct.

Bedre gik det Electronic Arts, der analytikernes estimater for overskud og omsætning i første kvartal. Videospilproducenten steg knap 14 pct.