Aktier: Skuffende regnskaber giver dyk til Stoxx 600

Efter fire dage med stigninger faldt de europæiske aktier torsdag presset af skuffende regnskaber og måske lidt skuffelse over meldingerne fra ECB oveni.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 satte sig med 0,2 pct. til lige under indeks 350. Investorer og handlere var ikke blevet overbevist om, at ECB's stimuli virker efter torsdagens pressemøde i ECB, rapporterer Bloomberg News.

Mest skuffet var investorerne dog over svenske Ericssons regnskab.

Aktien blev sendt ned med små 15 pct. Regnskabet levede ikke op til analytikernes forventninger, til trods for at selskabet havde indtjeningsfremgang. I årets første tre måneder omsatte Ericsson for 52,2 mia. svenske kr. mod analytikernes forventning om en omsætning på 54,4 mia. svenske kr.

Det udmøntede sig i et driftsresultat på 3,5 mia. svenske kr. og et resultat før skat på 3,0 mia. svenske kr. Ifølge et estimat fra SME Direkt havde analytikerne ventet et driftsresultat på 4,34 mia. svenske kr. og et resultat før skat på 4,14 mia. svenske kr.

Blandt de faldende aktier var også franske Pernod Ricard, der faldt 5 pct. efter at have rapporteret faldende salg i Kina.

Den franske forsvarsproducent Dassault satte sig omkring 4,5 pct. efter at have rapporteret skuffende omsætning.

VW LØFTET AF MULIGT FORLIG

I den anden ende af indekset lå Volkswagen, der steg godt 5 pct. på et Dieselgate-forlig i USA.

Den skandaleramte tyske bilproducent og en amerikansk domstol er blevet enige om en række tiltag. Det sagde dommeren i sagen ifølge Bloomberg News sent torsdag.

Dommeren sagde, at han er tilfreds med, at parterne har indgået konkrete planer. De går ifølge dommeren blandt andet ud på, at ejere af bestemte Volkswagen-biler kan få bilproducenten til at købe bilerne tilbage. Aftalen mangler at blive endeligt godkendt.

Dieselskandalen udsprang sidste år, da det kom frem, at den tyske bilproducent har indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstår mere miljøvenlige, end de er. Det har betydet, at flere millioner biler er blevet tilbagekaldt i Europa og USA.

Helt i top lå de to græske banker Eurobank Ergasias og Alpha Bank, der steg henholdsvis godt 11 pct. og knap 10 pct. Det skete med baggrund rygter om, at regeringen i Athen og kreditorerne er ved at indgå en aftale. Det vendte udviklingen på hele det græske aktiemarked, der endte med en stigning på 2,8 pct. til 598.72 på ASE-indekset. Kl. 14.30 var indekset helt nede i 572,83.

Novozymes lå med den fjerde største stigning i Stoxx 600.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk