Aktier: Skuffende amerikanske data vendte løft til fald i Europa

Størstedelen af de europæiske aktiemarkeder endte tirsdag med at falde, efter at de generelt ellers havde været præget af en positiv stemning det meste af dagen.

FTSE 100-indekset i Paris satte sig med 0,9 pct., ligesom CAC 40-indekset i Paris gik 0,3 pct. tilbage. Eneste undtagelse blandt kontinentets toneangivende børser var det tyske DAX-indeks, som blev løftet 0,1 pct.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks faldt med 0,4 pct.

Faldene kom, efter at det klokken 16 dansk tid kom frem, at stemningen i det amerikanske serviceerhverv i august er på det laveste niveau i over seks år.

Indekset for de amerikanske indkøbschefers aktivitet i servicesektoren faldt nemlig til 51,4 for august fra 55,5 måneden før. Samtidig var der ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg blandt økonomerne blot ventet et fald til indeks 54,9.

Ved middagstid var der ellers en vis optimisme at spore blandt investorerne. De så fortrøstningsfuldt frem til de kommende udmeldinger fra chefen for Den Europæiske Centralbank i forbindelse med afslutningen af centralbankens todages rentemøde i Frankfurt på torsdag. Forventningerne er, at den vil fortsætte med at understøtte de finansielle markeder.

På selskabssiden var der især fokus på svenske Arcam, der røg 53,2 pct. frem, efter at General Electric-koncernen havde fremlagt købstilbud på to europæiske 3D printselskaber, hvoraf svenskerne var det ene.

Den anden mulige opkøbsobjekt var tyske SLM Solution, hvis aktie lettede med 40,4 pct.

Samlet vil GE spendere 1,4 mia. dollar på de to europæiske 3D print-selskaber.