Aktier: Skuffelser og lave oliepriser trækker baglæns i Europa

Regnskaberne vælter ind over de europæiske aktiemarkeder, hvor de i overvejende grad modtages med mismod og skuffelse.

Tirsdag lukkede det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks 1,1 pct. lave omkring 372 med energi- og råvareselskaberne som de svage på grund af lave produktpriser.

Blandt dagens mest faldende aktier var mineselskabet Anglo American med et fald på 5,6 pct. Men også andre olie- eller råvarerelaterede selskabet havde en ringe dag.

Den franske stålproducent Vallourec faldt 7,2 pct., det østrigske energiselskab OMV mistede 5,9 pct. Skotske Wier, der leverer til mineindustrien faldt 5,6 pct., og britiske Tullow Oil faldt 4,7 pct.

 

De store toneangivende indeks faldt 0,8 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 1,0 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, og med 1,0 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Værst udviklede dagen sig for det schweizisk noterede teknologiselskab AMS, som leverede regnskab med forventninger om svagere salg i fjerde kvartal. Finanshuset ZKB nedjusterede aktien til "underperform" fra "marketperform", og kursen faldt tungt med 15,5 pct.

Danske Sydbank faldt 9,0 pct. på en ærgerlig andenplads på Stoxx-indeksets minusside efter et regnskab og en strategiplan der skuffede.

Dagens succes var det britiske teleselskab Talk Talk med en stigning på 13,0 pct. efter fredagens fald på 11 pct., der var forårsaget af en meddelelse om, at selskabet havde været udsat for et "væsentligt og vedvarende" hacker-angreb. Men nu oplyses det, at det er en 15-årig dreng i Nordirland, som menes at stå bag et hackerangreb, er anholdt.