Aktier: Skiferproducent fortsætter sejrsgang i grønt amerikansk marked

Den amerikanske skifergasproducenten Chesapeake Energy udbygger mandagens stigning på 19,6 pct. med et hop på 18,8 pct. tirsdag i de første handler på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Aktien udbygger stigningen efter nyheden fra mandag om, at selskabet har sikret sig en treårig 4 mia. dollar revolverende kreditfacilitet med et syndikat af banker.

Ellers starter de amerikanske aktier tirsdagen ud med stigninger. S&P 500-indekset stiger kort inde i handlen med 0,2 pct., de tunge aktier i Dow Jones stiger med 0,5 pct., mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset ligger med en stigning på omkring 0,1 pct.

Stigningerne kommer på trods af, at investorerne imødeser en regnskabssæson, hvor indtjeningen vil være på det laveste niveau siden finanskrisen.

- Investorerne skal ikke forvente megen støtte fra indtjeningen i denne sæson, siger Peter Garnry, aktiestrateg i Saxo Bank, til Bloomberg News.

- Prognoserne er temmelig lave, men analytikere er måske stadig for optimistiske. Vi ser et meget svagt kvartal for blandt andet finans- og energiaktierne. Markederne vil fortsætte med at handle sidelæns, og det har vist sig at være en retning, der er svær at bryde, siger han.

ALCOA LIGGER TIL FALD

Aluminiumsproducenten Alcoa sparkede traditionen gang i den amerikanske regnskabssæson efter børsens lukketid mandag. Alcoa fremlagde et justeret overskud per aktie på 0,07 dollar for første kvartal i 2016, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 0,02 dollar per aktie.

- Vi skal ikke vente at se en generelt stærk fremgang i indtjeningen. Det var, hvad vi fik ud af regnskabet fra Alcoa, siger David Spika, der er global investeringsstrateg hos Guidestone Capital Management, til Bloomberg News.

- Det er et "vis-mig"-marked, og vi har brug for vækst i indtjeningen til at skubbe det fremad, siger han.

Alcoa-aktien dropper med 4,1 pct. efter en stigning på 4 pct. i den ordinære handel mandag før regnskabet.

Mandag var der fokus på Yahoo, der blev løftet af rygter om, at et bud skulle være på vej til aktionærerne fra selskabet bag den britiske avis Daily Mail. Wall Street Journal skrev, at det kan ske i samarbejde med en eller flere kapitalfonde.

Yahoo stiger med 0,2 pct. tirsdag efter en stigning på 1,1 pct. mandag.

Senere denne uge fortsætter regnskabssæsonen. Blandt andre kommer storbankerne JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo samt Citigroup med nyt for årets første tre måneder.