Aktier: Skidt start på Wall Street trods optur til AOL

De amerikanske aktiebørser formår fra åbningen tirsdag ikke at krybe uden om de fald, der dagen igennem har haft et godt tag i de europæiske aktiebørser. Nedturen på Wall Street er dog noget mere begrænset end på børserne i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Efter små fem minutters handel er det brede S&P 500-indeks faldet 0,6 pct. til 2092,67, mens de ledende indeks i London, Paris og Frankfurt til sammenligning er faldet 1-2 pct.

Dow Jones-indekset ligger 0,6 pct. lavere i 17.987,26 og har fået begrænset årets fremgang til blot 1 pct., mens det europæiske Euro Stoxx 50-indeks til sammenligning i år er steget 13,7 pct.

Der er fra åbningen stor fokus på internetudbyderen og medievirksomheden AOL, der har startet dagen med en kursstigning på 17,6 pct. til 50,08 dollar per aktie efter nyheden om, at Verizon Communications vil købe selskabet i en handel opgjort til 4,4 mia. dollar, svarende til 50 dollar per aktie i AOL. Verizon-aktien falder derimod 1,2 pct.

Aktien i Hilton Worldwide Holdings dykker fra start endvidere 0,4 pct., efter at Blackstone Group har tilbudt at sælge 90 mio. aktier i hotelkæden, som er verdens største af sin slags.