Aktier: SKF kører med grus i kuglelejerne efter regnskab

De europæiske aktier ligger i rødt fredag med fald op til i underkanten af 2 pct. i Tyskland og omkring 1 pct. i Frankrig og London.

Læs mere
Fold sammen

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger med et fald på 1,4 pct. omkring indeks 405. Der er 570 aktier i rødt og kun knap 30 i plus i indekset.

Blandt de røde reguleringer ligger svenske SKF helt i bund. Aktien i det svenske selskab, der blandt andet producerer kuglelejer, falder som en reaktion på regnskabet for første kvartal, hvor SKF skuffer med forventningerne om en flad efterspørgsel efter selskabets produkter i andet kvartal.

Regnskabet for første kvartal viste ellers en omsætning, som var øget til 19,5 mia. svenske kr. fra 16,7 mia. svenske kr. i samme periode sidste år. Det kunne dog ikke ses på driftsmarginalen, som faldt til 8,8 pct. fra 12,1 pct. i samme periode sidste år. Nettooverskuddet faldt endvidere til knap 1,2 mia. svenske kr. fra et lidt større overskud på knap 1,3 mia. svenske kr. i samme kvartal året før.

Aktien falder mere end 8 pct. til 207,20 svenske kr.

Der er også skandinavisk på næstnederstepladsen, hvor den finske forsikringskoncern Sampo ligger med et fald på godt 7 pct. til 45,65 euro. Faldet på 3,50 euro skyldes dog for 1,90 euros vedkommende fragang af udbytte efter torsdagens generalforsamling.

Blandt den halvanden snes aktier, der stiger, ligger det britiske researchselskab Qinetiq i toppen med en stigning på knap 4 pct. til 202,80 pence uden anden baggrund end et løft i anbefalingen til "overvægt" af Barclays.

Ligeledes britiske WH Smith, der driver en række kiosker på hovedstrøg, i lufthavne og i hoteller i blandt andet Storbritannien stiger 2,8 pct. til 1424 pence, efter at flere finanshuse i kølvandet af ugens regnskab har opjusteret kursmålene på selskabet.