Aktier: Sigter mod flot start på andet kvartal

Med en stribe eliteaktier i god form har C20 Cap-indekset formået at vende en sløj start på andet kvartal til en rigtig fornuftig en af slagsen.

Læs mere
Fold sammen

Det danske eliteindeks stiger med 1,1 pct. til 994,18 sidst på formiddagen onsdag efter en samlet stigning på 22 pct. i første kvartal. Dermed har indekset kurs mod rekord igen - den 23. i år - hvis niveauet holder til lukketid. Onsdag trækkes fremgangen særligt af comeback til Mærsk-aktierne og Vestas, der var ramt af fragående udbytte tirsdag.

Dermed trodser de danske aktier tendensen fra USA tirsdag aften og de asiatiske af slagsen onsdag morgen.

Vindmølleproducenten Vestas nåede sent tirsdag at fylde to ordrer yderligere i sin imponerende og fuldfede ordrestak for første kvartal, der nåede 1332 megawatt (MW) alene i annoncerede ordrer. Dertil kommer formentlig nogle uannoncerede ordrer, der præsenteres i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Inden for dansk åbningstid tirsdag præsenterede Vestas to ordrer, og efter lukketid kom der to ordrer mere på samlet 44 MW til projekter i Finland og Costa Rica.

Vestas-aktien stiger med 2,4 pct. til 294,80 kr.

Også de to Mærsk-aktier er i bedre form onsdag, efter at de faldt tungt tirsdag, hvor et rekordstort udbytte fragik aktierne. I alt udbetalte konglomeratet udbytte på 1971 kr. - fordelt på 300 kr. i ordinært udbytte og 1671 kr. i ekstraordinært udbytte som følget af salget af en stor aktiepost i Danske Bank.

Onsdag stiger B-aktien med 1,5 pct. til 14.760 kr., mens A-aktien løftes med 0,9 pct. til 14.260 kr.

Helt i toppen er ISS i forrygende form uden påvirkning af selskabsspecifikke nyheder. Aktien i serviceselskabet stiger med 3,2 pct. til 225,90 kr.

Blandt sidepapirerne er der fokus til flyselskabet SAS, der har indgået en overenskomst med den danske pilotforening, DPF, som dækker cirka en tredjedel af alle piloter i selskabet. Der mangler dog stadig aftaler med den svenske og de to norske foreninger, hvor overenskomsterne udløber onsdag. SAS-aktien stiger 1,5 pct. til 13,30 kr.

Bang & Olufsen (B&O) steg ikke mindre end 28 pct. tirsdag efter annonceringen af salget af koncernens Automotive-division. Amerikanske Harman betaler 1,2 mia. kr. for bilstereoforretningen, og der falder også lidt af for fremtidige licenser. Onsdagens aviser bringer forskellige tolkninger af, hvor Struer-selskabet står nu, og hvad pengene skal bruges til.

Hos Danske Markets bliver kursmålet for B&O skruet op med 33 pct. efter nyheden. Kursmålet hedder nu 80 kr. mod tidligere 60 kr., mens anbefalingen er uændret "køb".

B&O-aktien stiger med 1,6 pct. til 65 kr.

/ritzau/FINANS