Aktier: Signet får klø for svigtende charms-salg

De amerikanske aktier bygger torsdag videre på onsdagens stigninger på over 1 pct. til samtlige tre toneangivende indeks på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier bygger torsdag videre på onsdagens stigninger på over 1 pct. til samtlige tre toneangivende indeks på Wall Street.

Aktierne i USA rider fortsat videre på bølgen af positivt momentum omkring den amerikanske økonomi, og torsdag fordøjer investorerne referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der forudser et solidt økonomisk momentum i USA i 2015.

Dermed synes en renteforhøjelse fra centralbanken efterhånden at være skåret i sten, og konsensus blandt økonomerne er da også, at en sådan kommer allerede i den første halvdel af året.

Fra start torsdag stiger S&P 500-indekset med 1,0 pct., mens Nasdaq-indekset løftes med 0,9 pct., og Dow Jones-indekset stiger 1,1 pct.

På selskabssiden er der fokus til smykkeforhandleren Signet Jewelers, der havde godt gang i kasseapparaterne i juleperioden. I de otte uger frem mod den 27. december steg kædens salg i sammenlignelige butikker således med 3,6 pct. i forhold til året før.

Til gengæld er kædens salg af charms ramt rigtig hårdt på flere store markeder, fortæller selskabet på en telekonference, og det vækker bekymring hos investorerne. Signet-aktien falder med 4,2 pct. til 125,39 dollar i den tidlige handel.

Regnskabssæsonen er desuden så småt ved at gå i gang på den amerikanske side af Atlanten. Torsdag har Family Dollar rapporteret sine tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15, og det var umiddelbart skuffende læsning.

Selskabet realiserede en justeret indtjening per aktie på 0,44 dollar mod ventet 0,62 dollar per aktie blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Family Dollar-aktien falder da også med 0,6 pct. til 78,37 dollar fra start.

Efter lukketid præsenterer Bed, Bath & Beyond sit regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2014/15, og det er der umiddelbart pæne forventninger til. I den tidlige handel stiger aktien i hvert fald med 1,3 pct. til 79,21 dollar.