Aktier: Sidestep med rekord i Dow Jones

De amerikanske investorer stod mest på sidelinjen i onsdagens handel på Wall Street, hvor aktiekurserne bevægede sig sidelæns efter de seneste dages himmelflugt.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson

Kun Dow Jones lukkede i positivt territorium, men det var nok til at forlænge rækken af rekorder i det mere end 100 år gamle indeks til ni i træk. Det er ikke set i de seneste 30 år.

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et lille tab på 0,1 pct. til 2362,82. Det tunge Dow Jones-indeks steg knap 0,2 pct. til rekorden 20.775,60, mens Nasdaq-papirerne dykkede knap 0,1 pct. til 5860,63.

»Vi skal lige have vejret. Vi kommer fra en virkelig stærk periode for aktierne, så det er ikke usædvanligt med et lille pusterum,« noterer chefstrateg Chuck Carlson fra Horizon Investment Services i Indiana ifølge Reuters.

Torsdag morgen ligger de asiatiske markeder generelt med kurstab. De amerikanske aktiefutures handles samtidig med små minusser på under 0,1 pct.

Onsdagens referat fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité - Federal Open Market Committee - var imødeset med spænding i aktiemarkedet.

Konklusionen af referatet var, at den ventede serie af renteforhøjelser fortsat er intakt, men en forhøjelse i marts næppe står på programmet, da udvalget sandsynligvis ønsker at se de konkrete tiltag, som indgår i præsident Donald Trumps regerings lempelses- og skatteplaner.

»Jeg kan ikke se noget i referatet, der ændrer billedet. Centralbanken forsøger at give sig selv maksimal fleksibilitet til at hæve renten,« siger chef investeringsstrateg Walter Todd fra Greenwood Capital i South Carolina til Reuters.

Onsdagens nøgletal omhandlede salg af eksisterende boliger i USA. Salget udviklede sig stærkere end ventet i januar, da der blev solgt 5,69 mio. boliger ifølge de sæsonjusterede, annualiserede tal.

Ifølge Bloomberg News var der ventet et salg på 5,55 mio. boliger mod et salg i december på 5,51 mio. boliger.

KUN SMÅ UDSVING I S&P 500

Der var ikke de store udsving blandt underindeksene i S&P 500 onsdag. Bedst lå de defensive aktier i forsyningssektoren med en stigning på 0,4 pct. efterfulgt af råvareselskaberne, der steg 0,3 pct.

I den modsatte ende dumpede energiselskaberne efter fald i oliepriserne. Sektoren droppede 1,6 pct., hvorefter der var et langt spring op til ejendomssektoren, der med et fald på 0,3 pct. klarede sig næstringest.

Blandt enkeltaktierne avancerede luksuslejlighedskoncernen Toll Brothers efter overraskende gode kvartalsresultater. Virksomheden har formået at øge salget på trods af stigende mængder af usolgte luksuslejligheder i New York og andre store byer. Aktien steg godt 6 pct.

Et andet af dagens mest interessante regnskaber kom efter børstid fra elbilproducenten Tesla.

Resultatmæssigt klarede koncernen sig bedre i årets fjerde kvartal end ventet, og på den efterfølgende telekonference slog topchef Elon Musk fast, at lanceringen af den ny model 3, der er Teslas første masseproducerede bil, som planlagt vil blive lanceret i juli, samt at årets produktion ventes at nå 50.000 biler.

Ifølge CNN er der allerede bestilt 300.000 af modellen, og aktien steg efterfølgende 1,2 pct. i eftermarkedet.