Aktier: Sidestep i sommervarmen på de asiatiske markeder

De asiatiske aktieinvestorer har svært ved at beslutte hvilket ben de skal stå på.

Læs mere
Fold sammen

For mens de underliggende økonomiske forhold indikere sælg, har nye tiltag fra de kinesiske myndigheder vendt det kinesiske marked gennem endnu et stop for muligheden for at spekulere i faldende markeder.

- Fornyede bekymringer om den kinesiske vækst sender råvarerne ned og aktiekurserne lavere. Da regnskabssæsonen er ved at være afsluttet i denne uge, vil alle øjne hvile på de tvetydige og noget formørkede makrodata. Kina og Grækenland forbliver problematiske og den amerikanske Federal Reserve forventes at forblive på forkant med investorernes bekymringer, siger chefstrateg Matthew Sherwood fra Perpetual Ltd. i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo er en udpræget mangel på interesse under ferieperioden udtalt. Investorerne sidestepper og ønsker ikke at blive involveret.

Nikkei-indekset falder 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et marginalt minus under 0,1 pct.

På det kinesiske fastland har børsmyndighederne forsøgt at fryse day-tradere ud af markedet gennem forbud mod at tilbagelevere lånte aktier samme dag, som de er udlånt. Investorer, der låner aktier, er nu tvunget til at vente en dag med at levere de lånte aktier tilbage, for at forhindrer salg og tilbagekøb samme dag.

Shanghai Composite stiger 1,3 pct., mens CSI 300-indekset øger 1,2 pct. Hongkongs Hang Seng, der er uden for de kinesiske myndigheders rækkevidde, falder derimod 0,1 pct.

Blandt de øvrige børser falder Taiwans Taiex-indeks 0,7 pct., og Singapores Straits Times viger 0,1 pct. mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,4 pct.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med fald på omkring 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,1

Topix -0,0

Hongkongs Hang Seng -0,1

China Shanghai Composite 1,3

China CSI 300 1,2

Taiwan Taiex -0,7

Sydkoreas Kospi 0,4

Indiens BSE Sensex 0,2

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 0,7

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk