Aktier: Sent rekyl reddede lidt af investorernes kapital

De amerikanske aktiemarkeder fortsatte og accelererede de europæiske kurs-fald fra start mandag, men et sent rekyl reddede lidt af investorernes kapital i den sene handel.

Læs mere
Fold sammen

Her satte en købsbølge ind efter en vending i energi-aktierne, hvilket reddede op mod halvdelen af tabet i Nasdaq-indekset i land.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et fald på 1,4 pct. til 1853,44. De tunge aktier i Dow Jones droppede 1,1 pct. til 16.027,05, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset dykkede 1,8 pct. til 4283,75.

- Vi ser stadig salgspres fra revurderingen af den høje værdiansættelse i tech-sektoren, samt faldet i oliepriserne. Men det er ikke kun problemer med teknologi-aktierne og nogle af de højt værdisatte virksomheder, som er rullet ind over de seneste dage, men også de spændinger, som er opstået i kreditmarkederne, siger kapitalstrateg Matt Maley fra Miller Tabak & Co i New York til Bloomberg News.

Tirsdag morgen ved 5.30 tiden fortsætter de få åbne asiatiske markeder med massive kursfald. Tokyo-børsen dropper over 5 pct., mens de amerikanske aktiefutures handles med fald på 0,8-0,9 pct.

De tungt vægtende finansaktier var blandt de blytunge i S&P500-indekset. En udpræget frygt udløst af store kursfald blandt de græske banker, efter at de internationale långivere har forladt landet uden at have nået fremskridt i forhandlingerne om restrukturering af gælden, sendte blandt andet Bank of America ned med 5,1 pct., mens Morgan Stanley droppede 6,9 pct., og Goldman Sachs lukkede 4,6 pct. lavere.

Samtidig fortsatte sidste uges frasalg i teknologiaktierne. Teknologi-indekset Nasdaq Composite bevægede sig på det laveste niveau siden oktober 2014, efter fald i Amazon.com på 2,8 pct. og i Facebook på 4,3 pct., men en sen stigning på 1,1 pct. i sværvægteren Apple holdt hånden under indekset mod slutningen af dagen.

Energisektoren havde en dårlig åbning, men segmentet vendte rundt i takt med, at faldet i olie blev afbødet. Sværvægterne Exxon Mobil og Chevron kom tilbage fra minusser på omkring 1 pct. og lukkede med plusser på henholdsvis 1,4 og 3,8 pct.

Det var dog intet i forhold til svingende i Chesapeake Energy, som gik fra minus 50 pct. til minus 34 pct., efter olie- og gasselskabet afviste rygter om en omstrukturering.

Tøjkæden Gap levede resultatmæssigt op til analytikernes forventninger i fjerde kvartal i det foreløbige regnskab for fjerde kvartal.

Resultatet, der blev offentliggjort sent mandag, viste et justeret overskud på cirka 0,56 dollar per aktie, mens omsætningen var på 4,39 mia. dollar. Analytikernes estimater lød på 0,53 dollar per aktier og 4,46 mia. dollar.

I januar faldt salget i sammenlignelige butikker med 8 pct. i forhold til samme måned sidste år, mens salgsvæksten for de sammenlignelige butikker i de forskellige enheder faldt 6 pct. sammenlignet med et fald på 9 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

Gap-aktien steg 0,9 pct. i den ordinære handel, mens regnskabet trak aktien 3,3 pct. op i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk