Aktier: Seneste dages kursfald blev vendt i USA

De amerikanske aktieinvestorer hentede en del af de seneste dages kursfald tilbage torsdag.

Markedet åndede lettet op, efter at adskillige regnskaber i modsætning til de foregående dage pegede i den rigtige retning. Det fik frygten for, at virksomhederne er blevet hårdt ramt af de seneste ugers finansielle uro, til at fordampe.

- Det er nærmest en slags kurshop af lettelse vi ser i dag. Der har været nogle ganske pæne regnskaber i dag som indikerer, at frygten for en drastisk afmatning ikke er så overhængende, som investorerne har frygtet over seneste par dage, siger investeringschef Bill Schult fra McQueen, Ball & Associates i Pennsylvania til Bloomberg News.

Torsdag sluttede med et plus i S&P 500-indekset på knap 1,0 pct. til 2021,25. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en stigning på 1,3 pct. i 17.416,85, mens Nasdaq-aktierne øgede med 1,0 pct. til 4683,41.

Small Cap-aktierne i Russell 2000-indekset lukkede med et plus på 1,3 pct. i 1190,18.

Facebook skulle stå til regnskab for udviklingen i 2014, som blev offentliggjort sent onsdag aften. Afslutningen på året var ganske pæn, og investorerne kvitterede med at sende aktien 2,3 pct. op.

Der var en også række selskabsspecifikke nyheder før handelsstart torsdag.

Regnskabet fra den kinesiske e-handelsforretning Alibaba skuffede med en omsætning på 4,2 mia. dollar i selskabets tredje kvartal. Der var ventet en omsætning på 4,4 mia. dollar, og straffen faldt prompte med et kursdyk på 8,8 pct. efter et endnu større fald i den indledende handel.

McDonald's har ansat en ny topchef, Steve Easterbrook, der afløser Don Thompson den 1. marts. Tiltroen til at den ny chef kan få styr på de mange fødevareskandalen er stor, og fastfood-giganten steg 5,1 pct.

Apple fortsatte også stigningerne efter offentliggørelse af det stærke regnskab tirsdag efter børsslut. Apple lukkede med et plus på 3,1 pct.

Chips-producenten Qualcomm måtte rykke ud med en nedjustering af skønnet for både omsætning og overskud i 2015. Det er særligt kinesisk konkurrence, der plager Qualcomm, og aktien blev sendt 10,3 pct. lavere.

Colgate-Palmolive sænkede også forventningerne til 2015 i regnskabet for fjerde kvartal. Men tallene for fjerde kvartal imponerede til gengæld, og aktien steg 6,0 pct.

Bilproducenten Ford lå til gengæld i top, når det gælder forventninger. Aktien steg 2,7 pct.

Efter børsslut var der regnskaber fra blandt andet Google, Visa og e-handelsselskabet Amazon.

Amazon kunne fremlægge et overskud på 214 mio. dollar, svarende til 45 cent per aktie i det seneste kvartal. Analytikerne havde ventet et overskud på 17 cents per aktie, ifølge en undersøgelse foretaget af Thomson Reuters.

For indeværende kvartal skuffede salgsforventningerne en smule, men trods de halvdårlige forventninger, trak det store overskud aktien 12,2 pct. op i eftermarkedet.

Internetgiganten Google øgede omsætningen 15 pct. i fjerde kvartal, men kunne ikke leve op til Wall Streets forventninger på grund af faldende online annoncepriser og ugunstige valutakurser. Det justerede resultat pr. aktie lød på 6,88 dollar, mens analytikerne havde sat næsen op efter 7,11 dollar per aktie. Aktien i Google steg alligevel 1,4 pct. i eftermarkedet.

Fredag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med fald på 0,3 pct. i Asien.