Aktier: Senatets skatteudspil giver grønne markeder i Europa

De europæiske aktier er generelt i god form mandag, hvor skatteudspillet fra Senatet i USA skaber god stemning.

Foto: Iris. De europæiske aktier er generelt i god form mandag, hvor skatteudspillet fra Senatet i USA skaber god stemning.
Læs mere
Fold sammen

Derfor er størstedelen af de ledende indeks på kontinentet i klart grønt og løber en smule fra C20 Cap-indekset herhjemme, der trækkes ned af blandt andet et stort fald til Vestas.

FTSE 100-indekset i London stiger 0,7 pct., mens CAC 40 i Paris løftes 0,9 pct., og DAX-indekset i Frankfurt hopper 1,2 pct.

Alt i mens stiger det brede Stoxx 600-indeks med 0,7 pct.

Blandt enkeltselskaberne er der fokus på den italienske kabelproducent Prysmian, der falder med 1,1 pct. til 28,18 euro efter at have annonceret et køb af amerikanske General Cable for 3 mia. dollar.

Bedst i Stoxx 600-indekset klarer østrigske AMS sig. Selskabet har fået løftet sin anbefaling til »overvægt« fra »ligevægt« hos britiske Barclays, der ser 3D sensing-teknologien til blandt andet kameraer i Apples iPhones vinde stort indpas i de kommende år.

Selv om AMS allerede er steget mere end 230 pct. i 2017, vurderer Barclays, at aktien er billigt prissat, når man kigger på forventningerne til de kommende år.

AMS-aktien, der gik ind i 2017 i 28,75 schweizerfranc, stiger med 5,2 pct. til 96,75 schweizerfranc i mandagens handel i Zürich, hvor aktien er noteret.

I den modsatte grøft er branchekollegaen Dialog Semiconductor, der også leverer komponenter til Apples iPhones.

Det britiske selskab med hovednotering i Frankfurt, falder med 17,6 pct. til 25,80 euro. Dialog har på det seneste været hårdt presset af historier om, at Apple vil til at producere sine egne strøm-chips til selskabets smartphone, og det kan fjerne en stor del af omsætningen hos briterne.

I torsdags, da historien første gang kom frem, faldt aktien med knap 19 pct., inden den rettede sig en smule fredag. Men mandag er Dialog Semiconductor så igen på retur, efter at selskabet i en meddelelse har erkendt, at Apple meget vel kan vende selskabet ryggen.

»Selv om Dialog venter at forblive Apples hovedleverandør af strøm-chips, erkender selskabet, at Apple har ressourcerne og evnerne til at designe chips internt - og potentielt kan gøre det i de kommende få år,« skriver Dialog Semiconductor i meddelelsen.