Aktier: Sen indkøbsbølge sendte Wall Street mod nye højder

Omsætningen lå lidt under normalniveauet på New York Stock Exchange, mens der blev omsat lidt flere aktier end vanligt på Nasdaq-børsen.

De amerikanske aktier lagde igen fra tirsdag, hvor en sen indkøbsbølge sendte Wall Street i tydeligt plus med stigninger i især olieaktierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske aktier lagde igen fra tirsdag, hvor en sen indkøbsbølge sendte Wall Street i tydeligt plus med stigninger i især olieaktierne.

Det betød igen rekord til Dow Jones Industrial Average-indeks.

S&P 500-indekset lukkede med en stigning på 0,8 pct. i 2180,39. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,3 pct. til rekorden 18.923,06, og Nasdaq-papirerne lukkede med et plus på 1,1 pct. i 5275,62.

- Investorerne har været bekymret over værdiansættelser i nogen tid, men hvis Trumps valgløfter fører til stigende virksomhedsoverskud, bør uroen gå over. Lige nu er det et stort "hvis", men det er det, markedet fortæller os. Jeg tror, at stigningerne vil fortsætte, siger chefstrateg Bruce Bittles fra Robert W. Baird til MarketWatch.

Onsdag morgen ligger aktiemarkederne i Fjernøsten overvejende i positivt territorium. Den amerikanske S&P 500-aktiefuture øger samtidig med 0,1 pct.

Fra nøgletalsfronten var der gode nyheder, idet det vigtige detailsalg udviklede sig bedre end ventet i oktober. Salget steg 0,8 pct. på månedsbasis, mens økonomerne ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,6 pct.

Tages bil- og benzinsalget ud, var der en fremgang i detailsalget på 0,6 pct. i oktober, hvilket ligeledes var bedre end den ventede fremgang på 0,3 pct.

Og erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, steg til plus 1,5 i november fra minus 6,8 måneden før. Der var ventet et indeks på minus 2,5.

NÆSTEN FULDT HUS

10 af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset lukkede positivt. Kun ejendomssektoren flagede på halv efter et fald på 0,7 pct., da slutklokken lød.

Bedst gik det energipapirerne, der ellers har fået eftertrykkelige klø de seneste dage. En markant vending i oliepriserne efter fornyet håb om, at Opec-landene vil nå til enighed om at begrænse produktionen på mødet senere i november, sendte sværvægtere som Exxon og Chevron op med omkring 2 pct., mens hele sektoren steg 2,7 pct.

Teleselskaberne og forsyningsselskaberne fulgte godt med med stigninger på henholdsvis 2,1 pct. og 1,7 pct.

Derimod tog finansaktierne en puster efter den tocifrede pct.stigning over den seneste uge. Tirsdag blev det kun til et plus på knap 0,1 pct.

Blandt enkeltpapirerne var byggemarkedskæden Home Depot i centrum efter et overraskende godt regnskab for sit tredje kvartal. Men trods gode tal og forventninger helt i tråd med analytikernes forventninger, faldt Home Depot-aktien 2,6 pct.

Også flyselskaberne var i rampelyset, men her var det med brede stigninger, i kølvandet af beretninger om, at Warren Buffets Berkshire Hathaway var ude at opsuge aktier i American Airlines, Delta Air og United Continental.

Warren Buffet har i årevis haft et horn i siden på branchen, som han tidligere har vurderet ikke har været rentabel i 25 år.