Aktier: Securitas og schweizisk minegigant tog toppen

Der var ganske pæn stemning på det europæiske aktiemarked onsdag, hvor den schweiziske minegigant Glencore og det svenske sikringsselskab Securitas var i fokus med store kursstigninger.

Foto: SEBASTIEN NOGIER.
Læs mere
Fold sammen

Det europæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,5 pct., hvor der blandt andet var stor fremgang i Sverige, men også stigninger i Storbritannien og Frankrig trak op i indekset.

Ser man på de enkelte selskaber, var der stor fremgang til schweiziske Glencore, som onsdag meddelte, at det regner med at nå sine finansielle målsætninger for 2015, efter at indtjeningen fra råvarer er blevet forbedret i den seneste tid.

Investorerne var glade, og aktien steg med omkring 4,7 pct., hvilket betød en topplacering i Stoxx 600-indekset.

Der var også gode takter fra svenske Securitas, der overraskede positivt i selskabets regnskab for tredje kvartal, hvor både organisk vækst og indtjeningsgrad var højere end forventet. Aktien steg omkring 8 pct. i Stockholm.

Derimod var der nye kurstæsk til den tyske bilproducent Volkswagen, efter at en intern undersøgelse har vist, at 800.000 flere køretøjer end hidtil antaget har haft uoverensstemmelser på kulstofemissioner.

Dermed fortsætter skandalen med udledning af kvælstofilter fra september med at vokse, og den seneste udvikling i sagen gjorde endnu en gang investorerne nervøse. Aktien faldt knap 10 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset sluttede også den tyske Genmab-rival Morphosys, der kom med regnskab for tredje kvartal.

Ifølge finanshuset Baader-Helvea var det blandt andet udsigt til stigende udgifter næste år, der stak ud. Aktien faldt 6 pct.