Aktier: Securitas fik hug i ellers positivt europæisk marked

Generelt solide virksomhedsregnskaber var onsdag med til at give pæne kursstigninger på de europæiske aktiebørser, der endvidere nød godt af en styrket dollar. Det store Stoxx Europa 600-indeks endte omkring 1,3 pct. højere i 404,02 efter stigninger i samtlige 19 industrigrupper i indekset.

Læs mere
Fold sammen

Allerede fra dagens begyndelse lå aktierne i plus, men stigningerne tog til ud på eftermiddagen, hvor der blandt andet kom gode tal for udviklingen i det amerikanske ISM-indeks for servicesektoren. I Paris endte CAC 40-indekset 1,8 pct. højere, hvilket ikke mindst var takket være en stigning til aktien i Société Générale på 8,5 pct.

Den franske storbank kunne fortælle om en stigning i sit nettooverskud til 1,35 mia. euro fra 1,08 mia. euro i samme periode året før. Det var det bedste resultat siden 2007 og samtidig en gedigen overraskelse for analytikerne, der faktisk havde ventet en resultatnedgang.

Det britiske FTSE-100 endte 1,0 pct. højere efter pæne stigninger primært til de minerelaterede selskaber. BHP Billiton og Rio Tinto steg begge mere end 3 pct.

På Stockholmsbørsen var der derimod kurssmæk til sikringskoncernen Securitas, som skuffede med sit regnskab for andet kvartal. Omsætningen udviklede nogenlunde sig som forventet, mens der manglede nogle millioner på bundlinjen for at matche analytikernes forventninger. Aktien faldt hele 7,3 pct.

I Amsterdam var der fokus på storbanken ING Group, som i sit regnskab for andet kvartal nåede et overskud på 1,36 mia. euro, hvilket var en fremgang fra 1,07 mia. euro i den samme periode året før. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News dog regnet med en endnu større fremgang til 1,46 mia. euro, og det fik aktien til at dykke 3,6 pct.

Det græske aktiemarked, der genåbnede mandag efter at have været holdt lukket i fire uger, skilte sig ud med fortsatte fald. Det toneangivende græske indeks endte 2,5 pct. lavere, og på tre dage er det dermed faldet næsten 20 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk