Aktier: Schweizere tog teten i roligt europæisk marked

Det gik overvejende lidt ned ad bakke for de europæiske aktier torsdag, hvor der var nok at se til for investorerne med en stribe regnskabsrapporteringer.

Foto: ARND WIEGMANN

I London faldt FTSE 100-indekset 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks steg 0,03 pct., og DAX-indekset i Frankfurt faldt 0,2 pct. Det brede Stoxx 600-indeks faldt 0,6 pct.

Torsdagens regnskaber var blandet læsning for investorerne - og i hvert fald ikke entydigt positive, men særligt schweiziske selskaber stak ud. Det toneangivende schweiziske indeks steg 1 pct.

Storbanken Credit Suisse steg eksempelvis med hele 6,2 pct. efter sit regnskab for andet kvartal - nok til en fjerdeplads i Stoxx 600-indekset.

Banken præsenterede en nettoindtjening for andet kvartal, der overgik forventningerne. Indtjeningen endte på 1,05 mia. schweizerfranc. Analytikerne havde ventet en indtjening på 722,4 mio. schweizerfranc ifølge estimater fra Bloomberg News.

Tredjemest stigende aktie i Stoxx 600-indekset var også schweizisk. Logitech, der er særligt kendt for sine tastaturer og mus til computere, steg med 7,2 pct. efter et regnskab, der viste en lidt bedre end ventet omsætning og en justeret indtjening per aktie på 0,16 dollar mod ventede 0,10 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Også medicinalselskabet Roche steg i øvrigt pænt efter et positivt regnskab.

Transportselskabet Panalpina kunne ikke følge sine schweiziske kollegaer. Selskabet meldte om fald i den globale efterspørgsel på fragt i andet kvartal og et fald på 5 pct. i indtjeningen. Aktien faldt med 0,9 pct.

Bryggerigiganten Sabmiller meldte om faldende salg i sit første kvartal af regnskabsåret 2015/16, hvor det europæiske og det asiatiske marked trak ned. Sabmiller faldt 0,8 pct. på børsen i London.

Finske Metso faldt med 2 pct. i Helsinki efter at have nedjusteret forventningerne i sit kvartalsregnskab.