Aktier: Satair lyser op i nervøst marked

Mens Satair er strøget til tops efter et købstilbud fra franske Airbus, ligger det underliggende marked onsdag middag overvejende fladt, da investorerne har taget plads på sidelinjen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det trækker fortsat ud med en politisk aftale om en forhøjelse af USA's gældsloft, og det får investorerne til at satse på det sikre.

- Personligt tror jeg nok, at USA skal falde på plads. Men der er tale om politikere, og vi har før set lignende situationer, hvor man ikke har kunnet blive enige, og der derfor har været en usikkerhedsperiode på typisk 8-10 dage. Sker det denne gang, så er der ingen tvivl om, at markedet kollapser i næste uge. Derfor venter investorerne også lige og ser, hvad der sker, konstaterer seniorhandler i Handelsbanken Capital Markets, Claus Thestrup, over for Ritzau Finans.

Det danske C20-indeks ligger ved 13-tiden 0,2 pct. højere i 431,76 efter fald ugens første to børsdage. Over ugen er indekset over de danske eliteaktier bakket 1,3 pct.

Satair er onsdagens lyspunkt, efter at det står klart, at selskabet snart får plads i Airbus-koncernen. Den franske flyproducent har budt 580 kr. pr. aktie, hvilket svarer til en præmie på 23 pct. i forhold til slutkursen tirsdag og en præmie på 66 pct. siden selskabet i slutningen af marts meldte om interesserede bejlere. Aktionærer med ca. 16 pct. af aktiekapitalen og en enig Satair-bestyrelse bakker op om købstilbuddet, og dermed vil omkring 2,6 mia. kr. formentlig snart skulle sættes i andre aktiver.

- For de, der kun har smallcap, vil der komme fokus på andre smallcap-aktier, mens der for generalisterne ligeså godt kan blive tale om at sætte pengene i større selskaber som eksempelvis Novo. For tendensen i øjeblikket går mod, at man gerne vil have store likvide aktier, netop fordi den ene makroevent i øjeblikket synes at afløse den næste, konstaterer Claus Thestrup.

Blandt C20-aktierne stiger de defensive selskaber som Coloplast og Novo Nordisk med henholdsvis 1,2 pct. og 0,9 pct. til kurserne 817 og 648,5.

Derimod er der fald i blandt andre Vestas, der taber 1,9 pct. til kurs 119,5 og ligger bare godt 7 kr. fra det laveste slutniveau i fem et halvt år. Konkurrenten General Electric meldte for nogle dage siden om lavere marginaler og vindmøllepriser, og i Kina har Goldwind tidligere på ugen meldt om en overraskende opbremsning på det kinesiske vindmøllemarked.

Også NKT er blandt onsdagens tabere med et fald på 2 pct. til kurs 331,6. Cables-konkurrenten, den franske kabelproducent Nexans, aflagde et regnskab, der bød på et underskud på 151 mio. euro i første halvår af 2011. Omsætningen steg dog med næsten 20 pct. i forhold til året før, og selskabet fastholder forventningerne.

DSV bakker 1,1 pct. til kurs 114,2. Main First Bank har indledt dækning af aktien med en salgsanbefaling forud for torsdagens halvårsregnskab.

Uden for C20-indekset taber Bang & Olufsen 3,1 pct. til kurs 62,5, efter en nedjustering fra den tyske konkurrent Löewe.

DFDS falder 1,2 pct. til kurs 425 efter en stigning på 0,5 pct. tirsdag, da rederiet bød på nogle af konkursramte Seafrances aktiver. Trækket falder i god jord hos Nordea.

- Med buddet eliminerer man den mest aggressive konkurrent på Den Engelske Kanal, og Nordea Markets ser det som et godt strategisk træk, der understøtter anbefalingen "køb", lyder det fra Nordea.