Aktier SAS klar med endelige regnskabstal før handelsstart

Luftfartsselskabet SAS offentliggjorde forud for børsåbningen tirsdag sit endelige regnskab for det skæve regnskabsår 2016/17, og selskabet kan derfor løbe med en del af opmærksomheden ved handelsstart.

Luftfartsselskabet SAS offentliggjorde forud for børsåbningen tirsdag sit endelige regnskab for det skæve regnskabsår 2016/17, og selskabet kan derfor løbe med en del af opmærksomheden ved handelsstart. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske aktiemarked kan gå endnu en grøn dag i møde på det ledende eliteindeks, hvis den amerikanske grønne bølge forplanter sig på de europæiske markeder.

Mandag fik C20 Cap-indekset en positiv start på ugen, selv om de fleste af eliteaktierne faktisk faldt. Samlet set steg C20 Cap-indekset 0,3 pct. til 1128,85.

Flere af de amerikanske aktieindeks trak i rekord mandag, og futures i USA peger op med 0,1 pct. tirsdag morgen, mens den tyske DAX-future går knap 0,2 pct. frem.

SAS KLAR MED ENDELIGT REGNSKAB

SAS' endelige regnskab for fjerde kvartal af 2016/17 viser et overskud før skat og engangsposter for kvartalet på 657 mio. svenske kr. mod 577 mio. svenske. kr. i samme kvartal af 2015/16, mens omsætningen steg til 11,6 mia. svenske kr. fra 11,1 mia. svenske kr.

Resultatet af primær drift (EBIT) gav et overskud på 780 mio. svenske kr. mod 680 mio. svenske kr. SAS' brændstofomkostninger steg i fjerde kvartalet til 1774 mio. svenske kr. fra 1959 mio. svenske kr.

Flyselskabet havde i forvejen taget noget af overraskelsen væk fra regnskabet for regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af oktober, efter det rapporterede foreløbige tal den 3. november.

ØRSTED OPJUSTEREDE

Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, opjusterede mandag efter børslukketid sine forventninger til årets driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) efter det delvise frasalg af havmølleparken Borkum Riffgrund 2.

Energiselskabet venter nu et EBITDA for helåret på 21 mia. kr. mod tidligere 19-21 mia. kr. Salget blev allerede annonceret den 7. august, men gik først igennem mandag.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal i starten af november oplyste Ørsteds koncernfinans- og økonomidirektør, Marianne Wiinholt, til Ritzau Finans, at selskabet ventede, at det ville lukke handlen i fjerde kvartal af 2017.

Den schweiziske storbank UBS har desuden hævet kursmålet for aktien til 380 kr. fra 365 kr., viser data fra Bloomberg News. Storbanken gentager sin købsanbefaling.

Energiaktien dykkede 1,0 pct. til 347,50 kr. mandag.

GENMAB PRÆSENTEREDE PÅ KONFERENCE

Genmab holdt natten til tirsdag dansk tid forsknings- og udviklingsdag i Atlante og præsenterede resultater for kræftmidlet Darzalex. Det skete som led i en kræftkonference arrangeret af American Society of Hematology. Amerikanske Jefferies ser præsentationen som lovende og opmuntrende for midlet.

Det amerikanske biotekselskab Bluebird er dog løbet med en stor del af opmærksomheden på konferencen, da selskabet ifølge flere storbanker har et særdeles lovende middel - CAR-T - under udvikling.

»Imidlertid vil Darzalex sandsynligvis være forankret som rygraden i første og anden behandling, hvor varigheden af behandlingen er år og ikke måneder, og derfor er den konkurrencemæssige påvirkning sandsynligvis minimal,« skriver Jefferies.

Mandag faldt Genmab-aktien 0,9 pct. til 1183 kr.

FLSmidth har været under lup hos analytikerne hos Goldman Sachs. De har fundet, at kursmålet skulle sænkes til 420 kr. fra 460 kr., mens anbefalingen forbliver køb, viser data fra Bloomberg.

Mandag endte aktien 0,3 pct. lavere i 334,50 kr.

NYT FRA EGETÆPPER OG KBHL

I løbet af tirsdagen er Egetæpper klar med regnskab for andet kvartal. For 2017/18 venter selskabet en omsætning på 1150-1225 mio. kr. samt pengestrømme fra driftsaktiviteten på 90-100 mio. kr. Desuden ventes en EBIT-margin på 7-8 pct.

Mandag steg aktien 1,6 pct. til 249 kr.

Nyt kommer der også fra Københavns Lufthavne, som offentliggør de månedslige tal på passagerer i lufthavnen. Denne gang er det tal, der dækker november.

Lufthavnsaktien endte med en plus på 0,3 pct. i 5670 kr. mandag.

/ritzau/FINANS