Aktier: SAS kan komme under pres efter norsk udsalg

Det tegner til en rolig åbning på det danske aktiemarked med fokus på Chr. Hansen og SAS. Tirsdag faldt C25-indekset med 1,4 pct. til 1098,62.

Foto: Mads Claus Rasmussen. Det tegner til en rolig åbning på det danske aktiemarked med fokus på Chr. Hansen og SAS. Tirsdag faldt C25-indekset med 1,4 pct. til 1098,62.
Læs mere
Fold sammen

Onsdag morgen stiger futures på DAX-indekset med 0,15 pct., mens de amerikanske aktiefutures ligger med små fald.

Fokus retter sig mod luftfartsselskabet SAS, efter at den norske stat har solgt alle sine 37,8 mio. aktier - eller 9,88 pct. af aktiekapitalen - i luftfartsselskabet SAS til institutionelle investorer.

Aktiesalget blev indledt tirsdag og afslutter årtiers samarbejde mellem regeringerne i Danmark, Norge og Sverige om store ejerandele i det skandinaviske flyselskab.

Aktierne er solgt til en kurs på 17,25 svenske kr. per aktie, blev det oplyst onsdag morgen. Afregningskursen svarer i danske kr. til 12,42 danske kr., hvilket er 0,50 kr. under lukkekursen for SAS-aktien på børsen i København på 12,92 kr. tirsdag, hvor aktien faldt 1,8 pct.

Salget vil gøre flyselskabet mere fleksibelt, og det er vigtigt for SAS i forsøget på at konkurrere med de øvrige flyselskaber, vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau.

Også Chr. Hansen kan få del i opmærksomheden, da selskabet får regnskabsnyt fra storkunden General Mills. Selv gør Chr. Hansen status for tredje kvartal af 2017/18 torsdag morgen, og det er dermed sidste mulighed for investorerne til at positionere sig i aktien inden regnskabet.

Nordea har inden regnskabet set nærmere på aktien i ingredienskoncernen, og storbanken har nu løftet sit kursmål til 455 kr. fra 430 kr. Anbefalingen er uændret sælg.

Tirsdag sluttede aktien i Chr. Hansen 1,1 pct. lavere i 614,20 kr.

ORDRER TIL VESTAS

Investorerne kan også holde øje med Vestas, efter at den seneste uge har budt på en strøm af ordrer til den danske vindmølleproducent.

Det kan også blive tilfældet resten af ugen, inden kalenderen skifter til juli, da afslutningen på et kvartal som regel er en travl periode for vindmøllekoncernen, når det kommer til at få underskrevet kontrakter på mølleleverancer. Siden mandag i sidste uge har Vestas offentliggjort ordrer til projekter i Japan, Ukraine, Tyskland, Norge, Panama, Australien og USA.

Indtil videre har vindmølleproducenten annonceret ordrer med en samlet kapacitet på 2100 megawatt i andet kvartal. Vestas-aktien sluttede tirsdag 2 pct. lavere i 395,40 kr.

Ørsted var tirsdag blandt de få positive islæt, efter at energikoncernen satte sin el- og privatkundeforretning til salg. Beslutningen har sendt Ørsted på forsiden af Børsen og avisernes erhvervssektioner.

Aktien, der sluttede i toppen af C25 med en stigning på 1,9 pct. til en aktiekurs på 382 kr., fik luft under vingerne på salgsplanerne. Samtidig kunne Bloomberg News via anonyme kilder fortælle, at Ørsted og franske Engie pønser på at byde på dele eller hele det portugisiske selskab EDP-Energias de Portugals forretning for vedvarende energi

»Vi er ikke ved at forberede et købstilbud på EDP Renovaveis,« oplyste Daniel Lerup, direktør for investor relations hos Ørsted, tirsdag dog i en kommentar til Ritzau Finans.

Ifølge Bloomberg skulle Engie være mest interesseret i den amerikanske del af forretningen, lød det fra kilderne.