Aktier: SAS i kraftig stigning efter opjustering - Nets dykker

Luftfartsselskabet SAS suser i vejret fra åbningen på fondsbørsen i København tirsdag efter et stærkt regnskab for tredje kvartal og en opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret. Nets styrtdykker til gengæld.

Arkivfoto. SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Imens er C20 Cap åbnet næsten uændret, idet indekset efter 20 minutters handel ligger 0,1 pct. lavere i 1173,84 trods et lille fald i Danske Bank, der er i vælten igen efter nyt i sagen om hvidvask gennem bankens estiske afdeling, og det store fald til Nets.

SAS OVERGÅR FORVENTNINGER

En stor fremgang i tredje kvartal har gjort SAS mere positiv i forhold til de økonomiske udsigter for året.

SAS venter nu, at overskuddet før skat og engangsposter bliver højere end de 939 mio. svenske kr., der blev tjent i 2015/16. Tidligere var der blot stillet et positivt resultat i udsigt.

»Som et resultat af den positive udvikling i tredje kvartal sætter vi vores forventninger op for regnskabsåret 2016/17,« siger Rickard Gustafson, koncerndirektør i SAS, i regnskabet.

Perioden maj, juni og juli gav SAS et overskud før skat på 1973 mio. svenske kr., hvilket var en del bedre end analytikerforventningen om et overskud på 1256 mio. svenske kr. ifølge SME Direkt.

De positive meldinger løfter fra åbningen SAS-aktie med 6,9 pct. til 17,10 kr.

HVIDVASK FOR MILLIARDER I DANSKE BANK

I C20 trækker Danske Bank ned med et fald på 0,3 pct. til 244,40 kr. efter nyt i hvidvaskningssagen. Berlingske er kommet i besiddelse af materiale, der viser, at banken i flere år lod regimet i Aserbajdsjan uhindret sende milliarder gennem fire konti i storbankens estiske afdeling. Pengene er blandt andet gået til magtfulde politikere, embedsmænd og mediefolk verden over, der offentligt har forsvaret regimet.

Nordea falder 0,6 pct. til 82,35 forud for onsdagens bestyrelsesmøde i banken, hvor der skal træffes beslutning om fremtidens placering af bankens hovedkontor.

Blandt de mest faldende aktier findes fra åbningen Nets. Efter 20 minutters handel ligger aktien hele 10,4 pct. lavere i 142 kr., umiddelbart uden at der er officielle selskabsspecifikke nyheder fremme.

FLERE ANALYSENYHEDER

Der er analysenyt om Dong Energy fra canadiske RBC Capital Markets, der har løftet kursmålet for aktien med en fjerdedel til 350 kr. fra 280 kr. Den neutrale anbefaling "sector perform" fastholdes, fremgår det af Bloomberg News.

Dong er den mest stigende i C20 med et plus på 0,5 pct. til 326,90 kr.

ALK-Abelló stiger endvidere 0,4 pct. til 1004 kr., efter at hollandske Kempen har løftet anbefalingen af selskabets aktie til neutral fra sælg. Kursmålet er desuden blevet løftet til 960 kr. fra 900 kr., fremgår det af data fra Bloomberg.

Bavarian Nordic har også fået hævet sit kursmål af det hollandske finanshus. Kempens kursmål for aktien lyder nu på 260 kr. mod tidligere 240 kr. Det er milevidt under kursen på 420,50 kr. tirsdag, hvor aktien er åbnet 0,5 pct. højere. Anbefalingen sælg fastholdes, viser data fra Bloomberg.