Aktier: SAS flyver fortsat højt - Bavarian bedst i C25

Foto: ERIC CABANIS

. Der hersker fredag en positiv stemning på aktiemarkedet, uden at der er tale om eufori. Set over ugen er C25 dog stort set uændret.

I fronten i C25 ligger fredag Bavarian Nordic, men også FLSmidth og Ørsted blander sig i topstriden. Udenfor er der fortsat positiv opmærksomhed til aktierne i SAS efter britisk interesse for konkurrenten Norwegian, der blev meldt ud og bekræftet torsdag.

C25 ligger fredag middag 0,3 pct. højere i 1108,90. Sidste fredag lukkede indekset i 1109,58. Den positive tendens er en fortsættelse af de positive toner torsdag, hvor USA's præsident, Donald Trump, satte dagsordenen blandt andet med overvejelser om, at USA skal genindtræde i handelsaftalen mellem Stillehavslandene, TTP.

- Det er en nedtoning af retorikken i forbindelse med handelskrig, der trækker markederne op fredag. Det er det altoverskyggende tema i disse uger på markedet, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Bavarian Nordic-aktien stiger 3,6 pct. til 174,05 kr. og har i toppen følgeskab af FLSmidth, der stiger 1,8 pct. til 370,80 kr., og Ørsted, der stiger 1,6 pct. til 3902,50 kr.

Fælles for alle tre selskaber er, at der ikke er noget selskabsspecifikt ude.

- Bavarian har haft det hårdt den seneste tid og er shortet pænt i markedet. Men når risikolysten i markedet øges, så er det sammen med rebound-effekten det, der driver en aktie som Bavarian, siger Martin Munk.

Vestas stiger 1,3 pct. til 696,60 kr. Finanshuset Value Investment Principals indleder dækning af aktien i vindmølleproducenten med anbefalingen "køb" og et kursmål på 565 kr. Torsdag faldt Vestas 1,6 pct. blandt andet grundet udfaldet af en tysk elektricitetsauktion, hvor solenergi løb med alle projekterne.

MÆRSK I BUND

Mærsk-aktierne er agterlanterne i C25 med et fald på 0,9 pct. til 9270 kr. for B-aktierne. Det sker, efter at den ugentlige opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange over rateudviklingen viste en stigning på 0,9 pct. i det overordnede indeks.

Fra morgenstunden har der endvidere været skuffende kinesiske handelstal. De viste et fald i eksporten målt i yuan på 9,8 pct. i marts efter den massive fremgang på 36,2 pct. i februar. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet en stigning på 8,0 pct.

- Tilsyneladende vejer rater og dårlige handelstal fra Kina tungere end den mildere retorik om handelskrige, siger Martin Munk.

ANALYSENYT TIL DANSKE BANK

Der er analysenyt til Danske Bank. Italienske Mediobanca har løftet kursmålet for Danske Bank til 275 kr. fra 263 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. Danske Bank, der kommer med regnskab for første kvartal 26. april, ligger 0,5 pct. højere i 222,50 kr.

Udenfor C25 stiger SAS-aktien 3,3 pct. til 155,52 kr. efter en stigning torsdag på 5,7 pct. på følgevirkningerne af britisk interesse for konkurrenten Norwegian.

DFDS JUSTERET OP FLERE STEDER

Rederiet DFDS kan samtidig glæde sig over flere opjusterede kursmål efter torsdagens nyhed om, at det har købt det tyrkiske selskab U.N. Ro-Ro for 7,1 mia. kr. Nordea, Handelsbanken og Carnegie har justeret deres regneark i opadgående retning på selskabet.

Torsdag steg DFDS 7 pct. til 370 kr., og fredag fortsætter aktien op med 1,5 pct. til 375,40 kr.

UDBYTTE PÅVIRKER FLERE SELSKABER

Flere aktier handles fredag uden udbytte.

Gyldendal udbetaler 20 kr., men er ikke handlet fredag middag. Schouw & Co. handles uden ret til et udbytte på 13 kr. Aktien falder 20,5 kr. eller 3,4 pct. til 591 kr., og Topdanmark udbetaler 19 kr. Aktien falder 12,80 kr. eller 4,4 pct. til 277,60 kr.

/ritzau/FINANS