Aktier: Samtlige Dow Jones-aktier åbner negativt

Ugen på de amerikanske aktiebørser er startet med relativt klare fald.

Det er dermed det samme billede, som gælder på de europæiske markeder, og også i USA er det historien om Grækenland, der er med til at skabe noget usikkerhed - og salgspres - i markedet.

Efter knap ti minutters handel er det brede S&P 500-indeks faldet 0,9 pct. til 2074,32, efter at indekset fredag endte i et fald på 0,7 pct. Dow Jones-indekset ligger desuden 1,04 pct. lavere i 17.713,50 efter fald i samtlige 30 aktier i indekset. Værst går det for United Tehcnologies, som har startet mandagen med et fald på 2,5 pct.

Ud over de græske bekymringer har mandagens amerikanske nøgletal været noget skuffende. Første viste erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, sig at være faldet til minus 1,98 i juni fra plus 3,09 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet et indeks på plus 6,00.

Siden skuffede den amerikanske industriproduktion ved at være faldet 0,2 pct. i maj, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en stigning i samme størrelsesorden.

Ellers ser markedet frem mod ugens rentemøde i USA. Der er tale om et todages møde, som starter tirsdag og onsdag munder ud i en rentebeslutning. Blandt økonomerne ventes der dog ingen renteændringer i denne omgang, men Fed-chef Janet Yellens kommentarer på det efterfølgende pressemøde vil blive nærstuderet for tegn på, hvornår banken ventes at påbegynde sine ventede renteforhøjelser.

CVS Health har skabt noget opmærksomhed om sig selv med annonceringen af købet af Target's apoteker og klinikker for 1,9 mia. dollar. Samlet skifter mere end 1660 apoteker, der ligger i 47 stater i USA, og mere end 80 klinikker dermed ejer. I maj indgik CVS Health aftale om køb af Omnicare for 12,7 mia. dollar. Derved fik CVS Health kontrol over en væsentlig del af markedet for receptpligtig medicin til amerikanske pensionister.

Ved åbningen er CVS-aktien faldet 0,1 pct.