Aktier: Samtlige C20'ere i plus - B&O åbner højere

Efter to dage med kraftige fald er stemningen på det danske aktiemarked onsdag som forvandlet. Efter ca. et kvarters handel er der stigninger i samtlige aktier i det danske C20 Cap-indeks, som derfor har lagt ud med at stige 1,4 pct. til 949,71.

Den positive vending kommer efter fald i det danske eliteindeks mandag og tirsdag på henholdsvis 1,6 og 1,1 pct. Der var lagt i kakkelovnen til stigninger i Europa oven på stigninger på de asiatiske børser og positive tendenser for såvel de amerikanske som de tyske aktiefutures.

Der er fra åbningen fokus på Bang & Olufsen, som onsdag morgen offentliggjorde et regnskab med et nettounderskud i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 på 86 mio. kr. Sidste år landede B&O et underskud på 109 mio. kr. efter skat for samme periode. Den forbedrede resultatudvikling er hjulpet på vej af en stigning i omsætningen til 506 mio. kr. fra 433,5 mio. kr.

Investorerne reagerer positivt på B&O's regnskab og har handlet aktien 2,1 pct. højere i 43,50 kr.

Blandt eliteaktierne stiger Novo Nordisk 1,3 pct. til 362 kr., mens Genmab handles 1,8 pct. højere i 612,50 kr. De to aktier har haft det svært, efter at den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton harcelerede over medicinpriser og foreslog indgreb. Tirsdag aften så det dog bedre ud for de amerikanske medicinalaktier.

- Vi så noget bedring i de amerikanske medicinalaktier i USA i går, og det tror jeg også, at vi kommer til at se i Danmark i dag. Personligt er jeg meget overrasket over, at Novo Nordisk er faldet efter godkendelsen af Tresiba i USA, men det skyldes jo det pres, der har været på medicinalaktierne generelt, sagde afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank før åbningen til Ritzau Finans.

Markedsdeltagerne kan se frem til en flere interessante nøgletal senere på dagen.

- Der kommer en del nøgletal, hvor der vil være fokus på europæiske forbrugerpristal og i eftermiddag den amerikanske ADP-rapport som forløber for fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Der kommer masser af makroøkonomiske begivenheder, som ventes at tage overskrifterne de næste dage, siger Ole Kjær Jensen.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk