Aktier: Samtlige C20-aktier i rødt

Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked ligger tirsdag middag til et større fald, ligesom det i øvrigt er tilfældet for de øvrige markeder i Europa. Allerede fra dagens begyndelse var der, efter store fald på de asiatiske børser, et nedadgående pres på kurserne, men nedturen tiltog i styrke i løbet af formiddagen.

Herhjemme ligger C20 Cap-indekset ved 11.35-tiden 1,8 pct. lavere i 953,82, mens det ser endnu værre ud på børserne i London, Paris og Frankfurt, hvor de toneangivende indeks er nede med omkring 2,6-3,0 pct. Dermed fortsætter nedturen umiddelbart fra september, hvor det danske eliteindeks samlet faldt 6,2 pct.

Det er fortsat bekymringer om Kina, der spiller ind på markedspsykologien. Tirsdag kom der tal for de kinesiske indkøbschefernes forventninger inden for fremstillingsindustrien, det såkaldte PMI-indeks, og det viste et fald til 49,7 i august fra 50,0 måneden før. Nøgletallet var en bekræftelse af, at den kinesiske industri har ramt et blødt punkt.

- Der ser ud til at være en vis industriel nedtur i Asien. Folk prøver at forholde sig til, hvilken indflydelse det vil have på resten af verden, og det er ikke nemt. Du kan ikke rigtigt se bunden i markedet i øjeblikket. Vi er en smule bekymrede, siger Dirk Thiels, investeringschef hos KBC Asset Management, til Bloomberg News.

Der er tirsdag middag faldt i samtlige aktier i C20. Værst går det ud over Pandora, som falder 3,6 pct. til 740,50 kr. Omvendt var smykkeselskabets aktie mandagens største vinder i indekset med en stigning på 2,2 pct. Sværvægteren Novo Nordisk ligger desuden 2,4 pct. lavere i 360,20 kr., mens Vestas, som har fået en ordre i Sverige på 33 megawatt, ligger 1,9 pct. lavere i 348,90 kr.

A.P. Møller-Mærsk startede tirsdag i plus, efter at finanshuset Barclays indledte dækning af aktien med anbefalingen ”overvægt” og et kursmål på 12.600 kr. Ved middagstid har den negative stemning dog også fået ram på de to Mærsk-aktier, og har trukket Mærsk B 1,0 pct. ned i 11.220 kr.

Danske Bank, der har fået hævet kursmålet hos Kepler Cheuvreau til 250 kr. fra 200 kr., klarer sig bedst i eliteindekset, selvom aktien ligger 0,8 pct. lavere i 204,40 kr.

DFDS har indgået en aftale mellem medarbejderrepræsentanter for Scop-Seafrance og Eurotunnel vedrørende frigivelsen af færgerne Rodin og Berlioz. Det betyder, at det danske rederi er forpligtiget til at ansætte 202 medarbejdere, der tidligere var ansat i selskabets franske organisation Scop-Seafrance. Rederiaktien falder 0,2 pct. til 1084 kr.

Bedre går det får Simcorp, der ligger 1,1 pct. højere i 323 kr. efter nyheden om, at det har fået en ordre fra en større schweizisk bank.