Aktier: Samtlige C20 aktier falder - og dukkert til KBHL

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked er tirsdag åbnet negativt med et fald i C20 Cap-indekset efter ti minutters handel på 0,5 pct. til 1152,29 efter en stigning mandag på 1,1 pct.

Der er fra start fald i samtlige 20 aktier i eliteindekset, hvor Novo Nordisk trækker ned med et fald på 0,5 pct. til 277,60 kr.

Novo Nordisk er i løbet af sommeren i fokus grundet de meget afgørende prisforhandlinger på det amerikanske marked. Og ifølge Jyllands-Postens finans.dk kan den franske konkurrent Sanofi komme til at gøre endnu mere skade på markedet i sin kamp for at vinde indkøbsorganisationernes gunst tilbage.

Pandora falder desuden 0,9 pct. til 638 kr. efter en stigning på 5,9 pct. mandag, da selskabets topchef, Anders Colding Friis, talte om en positiv modtagelse af nyintroducerede produkter på det amerikanske marked.

A.P. Møller-Mærsk-aktierne kan være påvirket af regeringens nordsøstrategi, der tirsdag peger på, at Danmark kun har hentet lidt over halvdelen af den olie og gas op, som befinder sig i undergrunden i Nordsøen.

Ifølge den nye strategi, der ser på, hvordan Danmark opnår optimal udnyttelse af sine ressourcer, skulle der fortsat være et væsentligt potentiale på cirka tre milliarder tønder olie.

Mærsks B-aktie har startet dagen 0,2 pct. lavere i 13.260 kr.

Tryg har fået sænket sin anbefaling til hold fra køb hos svenske SEB, fremgår det af data fra Bloomberg News, og det kan være baggrunden for, at aktien har startet dagen med et fald på 0,6 pct. til 142,90 kr.

Endvidere falder Københavns Lufthavne 5,2 pct. til 5065 kr., da aktien fortsætter med at være påvirket af mandagens forslag fra regeringen til den første nationale luftfartsstrategi. Det kan betyde, at selskabet må revurdere sine udbygningsplaner, siger selskabets formand, Lars Nørby Johansen.

Resten af dagen kan blive afdæmpet som følge af lukkedagen i USA, hvor der fejres uafhængighedsdag.