Aktier: Samsung-fald trækker ned på børserne

Humøret er generelt negativt på Asiens aktiebørser mandag morgen, og et hak i tuden til Samsung gør kun billedet værre.

I Kina regerer nervøsiteten fortsat oven på torsdagens store fald, og den lille revanche fredag bliver slugt af en ny nedtur mandag. Således falder Shanghai Composite-indekset 0,8 pct., mens CSI 300-indekset dykker hele 1,3 pct. Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,5 pct.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,4 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

- Faldet i asiatiske aktier i dag kan bare være profithjemtagning, udtaler Jeffrosenberg Tan, investeringschef hos indonesiske PT Sinarmas Sekuritas, over for Bloomberg News.

I Sydkorea finder man det største indeksfald, og det skyldes især hug til Samsung Electronics, der vægter enormt i landets toneangivende Kospi-indeks.

Samsung er blandt en række teknologiaktier, som Morgan Stanley har sænket anbefalingen af - blandet på grund af skepsis omkring markedet for halvledere. Det vejer tungt på aktien, der falder 4,4 pct., og det er med til at skubbe Kospi-indekset til et fald på 1,4 pct.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,3 pct. Det australske ASX-200-indeks præsterer dagens eneste fremgang blandt de større indeks med et plus på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS