Aktier: Salgspresset på Apple og it-sektoren fortsatte

Kursfaldene fik igen tag i det amerikanske aktiemarked mandag, hvor teknologisektoren atter var blandt de hårdest ramte.

Nedturen i sektoren, der ellers er en af de absolutte topscorere i år, blev indledt fredag, hvor Goldman Sachs advarede om, at højtflyvende it-aktier som blandt andet Facebook, Amazon, Apple, Microsoft og Alphabet kan have overpræsteret.

Meldingen medvirkede fredag blandt andet til, at Apple-aktionærerne blev vidne til det største kursfald i 14 måneder. Og nedturen var ikke overstået mandag. Her faldt aktien 2,4 pct. til 145,42 dollar.

Mizuho Securities sænkede ifølge Reuters sin anbefaling af Apple til "neutral" fra "køb" med henvisning til, at kommende produktnyheder allerede er fuldt indregnet i aktiekursen.

Også andre it-aktier som Alphabet og Facebook havde det svært i mandagens handel og sluttede henholdsvis 0,9 pct. og 0,8 pct. lavere. Faldene var dog mere afdæmpede end fredag.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks sluttede 0,5 pct. lavere i 6175,46, S&P 500-indekset endte med et minus på 0,1 pct. til 2429,39, og Dow Jones-indekset faldt 0,2 pct. til 21.235,67.

Uden for it-sektoren var der fokus på industrigiganten General Electric, der satte navn på sin nye topchef.

Det bliver John Flannery, der hidtil har været chef for divisionen GE Healthcare, som overtager tøjlerne fra Jeffrey Immelt.

Ifølge Bloomberg News har Jeffrey Immelt været under pres i den senere tid efter et fald i aktiekursen til det laveste niveau i halvandet år. På aktiemarkedet tog investorerne positivt imod nyheden og sendte GE-aktien i vejret med 3,6 pct.

Stemningen på futuremarkedet er også positiv tirsdag morgen, hvor de toneangivende amerikanske aktieindeks indikeres at ville åbne 0,1-0,2 pct. højere.